Uspon na vrh Stare planine „Vetren“

Planinarsko društvo „Ljuba Nešić“ iz Zaječara, kao najstarije planinarsko udruženje u regionu i šire, više od 7 decenija organizuje planinarske akcije za sve ljubitelje prirode, rekreacije i lepog druženja.

Ove godine, 30. maja, organizuje 9. regionalnu akciju – Uspon na vrh Stare planine „Vetren“. Za ovu akciju „Ljuba Nešić“ dobio je povelju za najbolje organizovanu akciju u 2018. i 2019. godini, sa preko 200 učesnika.

Okolina Zaječara obiluje raznovrsnim prirodnim lepotama i zanimljivostima, i tako planinarima i ljubiteljima prirode pruža ono što uvek prija – vrhove i vidike sa prelepim pogledom, uživanje pored reka, jezera, šuma, pećina, kanjona, manastira…

Vetren (703 mnv) se nalazi između sela Selačka i Mali Izvor, nadomak magistralnog puta Zaječar-Knjaževac.

Do vrha se dolazi preko grebena, šumskim putem i planinarskom stazom. Ono što se ne vidi sa strane kojom se dolazi je inverzivna litica koja krasi ovaj deo planine i koja je prirodno stanište i gnezdište orlova. Na samom vrhu se nalaze ostaci odbrandbenih utvrđenja (iz rimskog doba i perioda iz 1. svetskog rata).

Prijava učešća do 27. maja. Više informacija o događaju možete saznati na linkovima https://www.facebook.com/events/858162718067957?ref=newsfeed

Ostavite komentar

Translate »
%d bloggers like this: