Kako je podsetio, od nedavno i bulevar u Beogradu nosi naziv Vudro Vilson.

Prema njegovim rečima, u narednih nekoliko meseci biće podignuta spomen-tabla Edvardu Rajanu. On je, dodao je, američki lekar koji je tokom okupacije Austougarske 1915. godine u jednom trenutku bio gotovo jedini lekar u Beogradu i zajedno sa američkim medicinskim sestrama i drugim lekarima lečio naše ljude, naročito tokom epidemije pegavog tifusa.

„Neke od tih sestara su umrle, a on je i sam bio zaražen. Dve godine je uspevao da organizuje zdravstvenu zaštitu u Beogradu i Beograđani su ga veoma voleli. Kasnije kada je Amerika ušla u rat on je napustio Beograd, pa se zajedno sa srpskom vojskom, koja je probila Solunski front 1918. godine, vratio u Beograd. Tako da ćemo podići tablu u znak sećanja na Edvarda Rajana i medicinske sestre koje su pomagale i bile u Beogradu“, rekao je Vesić i dodao da je to još jedan dokaz zajedničkog prijateljstva i zajedničke istorije.

Vesić je istakao da je sa američkim ambasadorom razgovarao i o odnosima Beograda sa Čikagom i drugim američkim gradovima, kao i o tome šta dodatno može da se učini kako bi se pojačala saradnja. Bilo je reči i o američkoj školi u Beogradu i drugim otvorenim pitanjima.

Sastanku su prisustvovali i zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i narodni poslanik Vladimir Marinković.