FSS: Superliga sa 16 klubova, stranci bez ograničenja

Odbor za hitna pitanja Fudbalsko saveza Srbije na današnjoj sednici odlučio je da propozicije za sezonu 2021/22 budu indentične sa propozicijama iz sezone 2019/20.

To znači da će sledeće godine 16 klubova igrati u Superligi od čega će dva da ispadnu, a dva da igraju baraž sa trećeplasiranim i četvrtoplasiranim ekipama iz Prve lige Srbije.

„U tom smislu je i korigovana Odluka o sistemu stalnih takmičenja“, navodi se na sajtu FSS, odnosno korigovana je odluka o smanjenju lige od sezone 2022/2023.

Korigovana je i odluka o ograničenju broja stranih igrača i to tako što je ostalo ograničenje od četiri inostrana igrača koji istovremeno mogu biti u igri, dok nema ograničenja u broju inostranih igrača upisanih u protokol.

Istovremeno, Aleksandar Luković, bivši reprezentativac i učesnik SP u Južnoj Africi, postavljen je za selektora mlađe kadetske reprezentacije (U16).

Ostavite komentar

Next Post

Engleska i Danska u polufinalu EP – ko će na megdan "azurima"?

Сре јул 7 , 2021
Fudbalske selekcije Engleske i Danske na „Vembliju“ (21.00) igraju drugi polufinalni meč na Evropskom prvenstvu. Domaćin je favorit, ali su Vikinzi pokazali visok nivo fudbala na turniru i ne predaju se bez borbe. Protivnik u finalu biće ekipa Italije. Da li će Englezi „fudbal vratiti kući“ ili će se ponoviti za Dansku istorijska […]

Radio Sport UŽIVO!

Translate »
%d bloggers like this: