ZELENA STRANKA: Naš zeleni program gradi Beograd i zapošljava mlade ljude (VIDEO)

Zelena stranka, koja na izbore za Beograd izlazi pod rednim brojem 16, nastavila je sa predstavljanjem svog predizbornog programa. Pred Beograđanima i aktivistima, okupljenim u prostorijama beogradskog odbora Zelene stranke, u ulici Kralja Milana 22, potpredsednik Aleksandar Stanimirović govorio je o tome šta je to zelena politika i kako ona može da se primeni u svim oblastima života


– Svaki program Zelene stranke je zeleni program, bio on ekonomski, socijalni, građevinski ili infrastrukturni. Osim nas, niko od postojećih političkih partija u Srbiji do sada nije izneo javni predlog. Naš program „Pametan zeleni grad“ upravo pokazuje da je zdraviji život u gradu moguć, na svim nivoima – istakao je Stanimirović.
– Jedna od najvažnijih tačaka programa Zelene stranke jeste urbana poljoprivreda. Kako urbana poljoprivreda povezuje zelene aspekte infrastrukture grada i zeleni socijalni program? Tako što je naš program zahvatio obe ravni: zapošljavanje mladih, i to njih 10 000 u naredne četiri godine, a u okviru zajedničkog projekta grada i građana. Ovaj zaista jedinstven predlog obuhvata oživljavanje prigradskih opština kroz finansijski podsticaj postojećeg, ili kroz osnivanje novog, poljoprivrednog domaćinstva u iznosu od 5000 EUR, zemlju na korišćenje, i zapošljavanje. Uz program za unapređenje obrazovnog sistema, koji se, istovremeno, bavi zdravljem naših najmlađih, vraćamo i besplatan sport u školama i vrtićima, sportske sekcije. Ovakav pristup je važan iz više razloga: zbog socijalizacije mladih, stvaranja zdravog duha, otkrivanja mladih talenata – objasnio je Stanimirović.
U ovom delu programa važno je pomenuti i studente i srednjoškolce. Njima, kroz podršku studentskim organizacijama i formiranje gradskog centra za zapošljavanje mladih, program Zelene stranke omogućava brži pristup informacijama i razmeni ideja za zapošljavanje, odnosno, samozapošljavanje. Omogućava im i prostor gde mogu da izlažu i realizuju svoje ideje, a uz pomoć gradskih institucija. One bi im davale podršku, finansijsku i stručnu, za brže rešavanje svih administrativnih prepreka i pružale bi im svu logističku pomoć.

https://www.facebook.com/ZelenaTV/videos/1512349288818326/

Podeli ovo:

Šta mislite o ovome?

Napišite komentar

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.


*