Vojvođanski front: Odžić i Čanak kreću u bitku za autonomiju Vojvodine

Sporazum o saradnji dve partije potpisali su predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić.

Funkcioneri Vojvođanske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine ranije su najavljivali da je “krajnje vreme” da se formira Vojvođanski front, koji će, kako su naveli, objediniti sve partije i nevladine organizacije koje su spremne da se akciono i politički ujedine zarad postizanja zajedničkog političkog cilja, a to je vraćanje pune autonomije Vojvodini.

„Ovim sporazumom, mi smo programski potpuno ujedinjeni i nemamo nikakav problem, što je takođe retkost na političkoj sceni Srbije, jer smo svedoci da se upakuje i levo i desno samo sa jednim ciljem – borba za vlast bez ikakve sadržine“, rekao je Odžić.

Po njihovim navodima, autonomija bi podrazumevala zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu garantovane Ustavom.

Ocenili su i da pitanje vojvođanske autonomije ne sme biti skrajnuto sa političke scene Srbije, što je cilj, kako su naveli, “srbijanskih partija”.

Dodali su da Vojvođanski front neće imati problem da sarađuje sa partijama i koalicijama sa sedištem u Beogradu koje dele isti sistem vrednosti kao i oni i koje su spremne da ih prihvate kao ravnopravne partnere.

Šta mislite o ovome?

Politika

Vesti iz politike

Romska partija: Umesto “šator politike”, novi format rešenja

NIКO NEMA PRAVA DA STVARA ATMOSFERU UNOŠENJA SUMNJU U LEGITIMITET VLASTI NAКON NAREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA, NAPROTIV, SVI IMAMO OBAVEZU DA КROZ INSTITUCIONALNI DIJALOG DAJEMO DOPRINOS ZA ODRŽAVANJE FER IZBORA. ONAJ КO NE RAZUME SA КIME I GDE SE VODI DIJALOG DOКAZUJE КUКAVIČLUК I NESPREMNOST ZA NALAŽENJE LEGITIMNIH PUTEVA PROHODNOSTI DEMOКRATSКE IDEJE.

Translate »
%d bloggers like this: