UONS: Osuda pretnji uredniku Informera

Sloboda medija podrazumeva i apsolutnu slobodu izbora uređivačke koncepcije medija, kao i mogućnost njihove kritičke uređivačke politike.

Udruženje onlajn novinara Srbije (UONS) uvek je osuđivalo pretnje novinarima, bilo da su oni režimske, opozicione ili nezavisne provenijencije, pa tako osuđuje i najnovije pretnje lidera Dveri Boška Obradovića uredniku i vlasniku dnevnog lista Informer Draganu J. Vučićeviću, samo zbog toga što on i njegov dnevnik ne podržavaju politiku Saveza za Srbiju i lidera partija koje čine tu opozicionu koaliciju.

Sloboda medija podrazumeva i apsolutnu slobodu izbora uređivačke koncepcije medija, kao i mogućnost njihove kritičke uređivačke politike.

Politika zastrašivanja i pretnji novinarima nikada i nigde nije donela dobro nikome, a najmanje onima koji na taj način praktično okreću sve novinare protiv sebe i svojih stavova.

Očekujemo od svih novinarskih udruženja osudu ovakvih i sličnih pojava.

Podeli ovo:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Next Post

Jabukovac: Policija na tragu i trećoj osobi umešanoj u ubistvo Kazimirovića!

Нед сеп 29 , 2019
- Sumnja se da je u zločinu učestvovala bar još jedna osoba, a policiju su na ovaj pravac usmerili misteriozni tragovi pronađeni na imanju ubijenih. U pitanju su opušci cigareta za koje se provereno zna da ne pripadaju Perniću, jer on nije pušač. Zbog toga se veruje da ih je ostavio upravo neko ko je njemu pomagao za vreme zločina ili nakon njega 
Translate »