UONS i ANMS: Kompanija “Novosti” brutalno otima našu imovinu!

Udruženje onlajn novinara Srbije (UONS) i Asocijacija nezavisnih medija Srbije (ANMS) obaveštavaju javnost da je u toku još jedan pokušaj brutalnog zatiranja slobode govora u Srbiji i gušenja nezavisnih medija.
Članovi redakcije portala Večernje novosti uredno su, po svim važećim međunarodnim zakonima i protokolima Republike Srbije , registrovali domen Večernjenovosti.rs koji Novinsko-izdavačko društvo kompanija Novosti AD hoće brutalno da preotme, iako nikakve veze sa tim portalom nema.

Pomenuta kompanija poseduje portal Novosti.rs koji nikakve veze nema sa portalom Večernjenovosti.rs koji uređuje redakcija sastavljena od nezavisnih onlajn novinara, članova Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS), pa su nejasni motivi pokušaja ovog neviđenog banditizma?

Arbitražu u veštačkom sporu vrši Privredni sud u Beogradu a domen Vecernjenovosti.rs koji je u vlasništvu Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS) trenutno je suspendovan i nevidiljiv na internetu.

UONS neće, ni po koju cenu, dozvoliti brutalnu pljačku koju zloglasna kompanija Novosti kriminalnim metodama pokušava, u sadejstvu sa režimskim krivosuđem, da sprovede samo zbog toga da bi ugasili još jedan nezavisan portal, čije pisanje očito nije odgovaralo aktuelnom režimu.

UONS je prinuđen da angažuje međunarodne eksperte za zaštitu ljudskih prava i medijskih sloboda koji će pred nadležnim međunarodnim pravosudnim organima da zaštite ovo malo slobode u Srbiji i imovinu novinara Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Novi DOS: Velja Ilić, Stamatović, Tadić i Sergej idu na izbore bez Đilasa i Boška?!

Velja Ilić i Milan Stamatović već su počeli konsultacije sa Borisom Tadićem, Zoranom Živkovićem, Sergejem Trifunovićem i još nekim političkim činiocima oko formiranja novog DOS-a koji će pokušati da spasi šta se spasti može od loše vlasti i još gore opozicije okupljene u Đilasovom tzv. Savezu za Srbiju.

Translate »
%d bloggers like this: