Stara planina: Gorile energetskih mafijaša tukle meštane sela Rakita! (VIDEO)

Više osoba je povređeno u selu Rakita u masovnoj tuči koja je izbila u ovom selu, kada su meštane i aktiviste inicijative Odbranimo reke Stare planine napali pripadnici obezbeđenja gradilišta za spornu mini-hidroelektranu.

U policiji kažu da su njihove patrole i dalje na terenu, a zbog lošeg telefonskog signala u ovom planinskom selu, nemaju još uvek sve informacije.

Masovna tuča izbila je juče oko 16 sati, nakon što su se malobrojni meštani i aktivisti opet suprostavili plaćenim gorilama energetske mafije koji su obezbeđivali kamion-mikser koji je trebalo da isporuči beton na gradilište sa lokalnog puta, a sličan scenario desio se i pre mesec dana, ali tada je bilo mnogo više ljudi u selu.

U policiji potvrđuju da je došlo do tuče, međutim zbog lošeg signala u selu, još uvek nemaju kompletne informacije.

– Nakon pobune i protivljenja meštana došlo je do tuče. Patrola je još uvek na terenu, komuniciraju sa dežurnim tužiocem. Da li će biti krivične ili prekršajne prijave još uvek ne znamo, čekamo tužioca – rekli su nam u policiji.

Konkretne informacije policija će imati u toku dana, a u međuvremenu se situacija u selu smirila, uz povećano prisustvo policije.

Podsetimo, prošlog meseca desila se slična situacija u Rakiti, ali su tada građani mirnim protestom sprečili radove, a nakon nekoliko sati pregovara sa policijom i izvođači radova iz redova energetske mafije su odustali od svoje sulude ideje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: