OTKRIVAMO: ‘Somersbi sajder’, lepo upakovano smeće iz Danske!

Sve u vezi sa poznatim sajderom je lažno – niti potiče iz Engleske, niti se pravi od ručno ubranih jabuka * Somersbi se pravi u Danskoj, od melase odnosno ekstrakta jabuke, ubranih mašinama za branje u Poljskoj * Jabuke iz Poljske sadrže povećan nivo zabranjenih supstanci i zato im je zabranjen izvoz u većinu zemalja * Neki stručnjaci tvrde da duže konzumiranje Somersbija povećava opštu kiselost organizma do te mere da ni kancerogena oboljenja digestivnog trakta nisu isključena

Verovatne ste čuli za Somersbi? To je lepo, živopisno selo u Engleskoj, svetski poznato po istoimenom piću, koje se ne može klasifikovati ni kao pivo, ni kao vino, a ni kao jabukovo sirće, jer je od svega toga po malo…
Danska firma “Carlsberg”  napravila je odličan marketinški potez kada je izmislila priču o lordu Somersbiju, koji je navodno ručno brao jabuke u svom voćnjaku i napravio piće koje nosi naziv sela u Engleskoj, koje je teško klasifikovati.
Prvobitno je “Somersbi sajder” bio namenjen samo engleskom tržištu, otud i odabir imena i cela bajka o nekakvom lordu iz tog sela u Engleskoj koji je slučajno izmislio nekakvo piće.
Međutim, kada se je prodaja ovog veštačkog jabukovog sirćeta uzela maha, Danci su počeli da prodaju to piće širom sveta. Tako je ovo piće stiglo i na Balkan.

Budite prvi u komentarisanju.

Šta mislite o ovome?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*