Napitak za snižavanje krvnog pritiska

Ukoliko redovno budete konzumirali ovo voće, za dva meseca možete rešiti problem povišenog krvnog pritiska. Evo o čemu je reč!

Napitak za snižavanje krvnog pritiska

Malo je poznato da šaka borovnica dnevno spušta pritisak za šest procenata. Možda to ne zvuči kao neki impresivan broj, ali razmislite – to je dovoljno da s rizičnih 138/79 dođete do sigurnih 131/75.

Ova voćka, naime, povećava nivo azotnih oksida u organizmu, a oni su poznati po tome što regulišu krvni pritisak. Nutricionisti su otkrili da oni šire krvne sudove i poboljšavaju aktivnost ćelija celog tela, pa ćete, ako budete redovno konzumirali borovnice, za samo dva meseca moći da regulišete krvni pritisak.

Ukoliko vam je dosadilo da ih jedete bez dodatnih ukusa, preporučujemo vam ovaj ukusan sok, pravu vitaminsku bombu!

SMOOTHIE OD BOROVNICA

Pored toga što čuva zdravlje vašeg srca i krvnih sudova, ovaj napitak je odličan izvor gvožđa, magnezijuma i folne kiseline, što će povećati i nivo vaše energije.

SASTOJCI:

100 grama borovnica

jedna manja cvekla

jedna šargarepa

sva štapića celera

250 mililitara soka od pomorandže

Politika

Vesti iz politike

Sergej Trifunović: Ništa se neće dogoditi 13. Aprila, ali protesti su odradili svoje (VIDEO)

Glumac i lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović bio je gost OzonPresa u emisiji Otvoreno o svemu. On je izmneđu ostalog odgovorio na pitanje šta očekuje da će se desiti 13. aprila, za kada je zakazan veliki protest opozicije u Beogradu.

Translate »
%d bloggers like this: