Feljton – POSLEDICE NATO BOMBARDOVANJA SRBIJE (3): Od osiromašenog uranijuma na Kosovu umrlo 348 italijanskih vojnika!

Italijanska novinska agencija ANSA objavila je (13. decembra 2017.g. sreda) da je do sada 348 italijanskih vojnika koji su bili u mirovnoj misiji na Kosovu i Metohiji umrlo od posledica uranijumskog zračenja (trovanja).

Oboleli italijanski vojnici su preminuli od raznih oblika malignih bolesti a italijanski parlament je još pre par godina formirao posebnu komisiju koja je nepobitno utvrdila da je smrt kod vojnika nastupila od raznih malignih bolesti, leukemije, Hodžkinovog sindroma i raznih malignih tumora, ne navodeći striktno da je njihov boravak na Kosmetu bio ključljan od uranijumskog trovanja.

Evo i zvaničnog teksta ANSE, koje su preneli apsolutno svi italijanski mediji.

ANSA.it
· Lazio
· Uranio: Osservatorio, ancora un decesso
Uranio: Osservatorio, ancora un decesso
Vittima numero 348, era stato impiegato in missione in Kosovo
© ANSA
+CLICCA PER INGRANDIRE
Redazione ANSAROMA13 dicembre 201714:55NEWS
(ANSA) – ROMA, 13 DIC – Leonardo Bucoliero, militare romano cinquantenne impiegato nel servizio scorte al Quirinale, è la vittima numero 348 dell’esposizione all’uranio impoverito. Lo sostiene Domenico Leggiero, dell’Osservatorio militare.
“Tumore alla testa – spiega Leggiero – la sentenza che in due anni l’ha portato via. Bucoliero, morto lo scorso 8 dicembre, era stato in missione per un anno nei Balcani, in Kosovo. Ogni nesso tra malattia ed esposizione ad uranio impoverito gli è stato negato dal ministero della Difesa”.
“Anche Bucoliero – prosegue – si è affidato all’avvocato Angelo Fiore Tartaglia per ottenere giustizia e riconoscimento dei suoi diritti, non tanto per lui ma per i giovani figli e la moglie. Dalle analisi nanodiagnostiche svolte sui campioni del suo tumore è emersa la presenza di numerosi metalli pesanti la cui dimensione e forma non lasciano scampo: effetto del munizionamento all’uranio impoverito”

Na KiM 112 mesta gađano osiromašenim uranijumom, prema tvrdnjama NATO pakta.

Prevod teksta na srpski jezik

Žrtva broj 348, bio je zaposlen u misiji na Kosovu
13. 12. 2013. (ANSA) – RIM, 13. DECEMBAR

Leonardo Bukoliero, pedesetogodišnji rimski vojnik koji je zaposlen kao telohranitelj u službi Kuirinale, je broj 348 žrtve izloženosti osiromašenom uranijumu. Ovo tvrdi Domeniko Leđiero iz Vojne opservatorije.

Italijanski vojnik na KiM
“Kancer glave – objašnjava Leđiero – dijagnoza koja ga je odvela za dve godine. Bukoliero, koji je umro 8. decembra, bio je na misiji godinu dana na Balkanu, na Kosovu. Ministarstvo odbrane je odbacilo svaku vezu između bolesti i izloženosti osiromašenom uranijumu “.

“Čak i Bukoliero – nastavlja – oslanjao se na advokata Anđelo Fiore Tartalije da bi dobio pravdu i priznanje njegovih prava, ne toliko za njega, već za svoje mlade sinove i njegovu suprugu. Nanodijagnostičke analize koje su sprovedene na uzorcima njegovog tumora pokazale su prisustvo brojnih teških metala čija veličina i oblik ne ostavljaju nikakav izlaz: efekat osiromašene municije uranijuma“.

Istina o uranijumskim bombama
Severnoatlanska alijansa, ”NATO” zvanično je priznala da je u bombardovanju 1999. godine izručila 31.000 uranijumskih projektila (10 tona). Ruski izvori govore o 90.000, a srpski o 50.000 uranijumskih projektila.

Italijanski vojnici raspoređeni na čak 51 mesto.

Na zvaničnoj mapa-karti NATO-a na Kosovu i Metohiji je ravno 112 lokacija na kojima su gađani ciljevi sa osiromašenim uranijumom. Najviše projektila sa osiromašenim uranijumom izručeno je u Metohiji i to zapadno od puta Peć – Đakovica – Prizren. Više od 15 lokacija pogođenih, sa osiromašenim uranijumom se nalazi na putu Đakovica – Zrze, zatim na relaciji Dečane – Rznić – Prilep- Junik (više od 10 lokacija).

Veći broj lokacija sa izručenim projektilima nalazi se severno od Dragaša, onda desno od puta Prizren – Vrbničko jezero. Više lokacija sa projektilima osiromašenog uranijuma je ispaljeno jugoistočno od Uroševca kao i nekoliko lokacija južno od Podujeva, ali i u skoro svim drugim delovima Kosova i Metohije.

NATO i danas ubija na Kosovu i Metohiji! Na ispitivanju uranijumskog zračenja na KiM su radili: stručnjaci Međunarodne agencije za atomsku energiju, ekipe UN za ambijent, Kraljevsko društvo iz Londona za atomsku energiju, Švedski institut za zaštitu od radijacije, ekipe UNMIK-a, Kfora kao i jedna posebna istražna komisija Ujedinjenih Nacija koja je obavljala ispitivanja samo na 11 lokacija, kao i stručnjaci Svetske zdravstvene organizacije i drugi.

Sve istražne ekipe, posle obavljenih rezultata i ispitivanja radioaktivnog zračenja, gde su izručeni projektili sa osiromašenim uranijumom, donele su izričitu preporuku da se ta mesta moraju zaštititi od ulaska civila i stoke u njima zbog enormnog uranijumskog zračenja.

Međutim, do danas ništa od toga nije ispoštovano. Prisustvo uranijumskog zračenja otkriveno je u zemlji, vodi, vazduhu, vegetaciji, a u mnoštvo slučajevima i u uzorcima kravljeg mleka pa je uranijum poodavno ušao u lanac ishrane ljudi i stoke na Kosovu. U poslednjih deset i više godina, najviše u Metohiji, u svakom stadu ovaca, koza, svinja ili krava bilo je na desetine slučajeva rađanja deformisanih mladunaca ovih životinja.

Podeli ovo:

Napišite komentar

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.


*