Feljton – POSLEDICE NATO BOMBARDOVANJA SRBIJE (1): Italijani tvrde da je NATO svesno ubijao ljude u Srbiji uranijumom!

NATO je još 1994. godine znao da osiromašeni uranijum izaziva rak, ali je uprkos tome, svesno i namerno, njime punio bombe kojima je gađao Srbiju pet godina kasnije.
Ovo je otkrio Domeniko Leđero, zastupnik 7.000 italijanskih vojnika koji su boraveći u sastavu KFOR-a na kontaminiranom terenu na Kosovu i Metohiji dobili teške oblike karcinoma.
Leđero je sa svojim timom naučnika, lekara i advokata iz organizacije “Vojna opservatorija” na sudu dokazao vezu između osiromašenog uranijuma iz NATO bombi i karcinoma koji su dobili italijanski vojnici, i izdejstvovao milionske odštete za njih i njihove porodice.
Leđero kaže da nema nikakve sumnje da je osiromašeni uranijum uticao i na drastično povećanje broja obolelih od raka u Srbiji. Prema njegovim rečima, Srbija to može da dokaže, a zatim da tuži NATO i zahteva milionsku odštetu.
– Postoji informativni video snimak iz 1994. godine, koji je napravio Pentagon, u kom se jasno ukazuje na štetnost osiromašenog uranijuma po zdravlje ljudi. U njemu se navodi njegovo delovanje, posledice, daju se saveti kako da se zaštite oni koji su izloženi dejstvu ove štetne materije i kako da se izbegne kontaminacija terena. Ja posedujem taj snimak i on dokazuje da su čelnici NATO još tada znali za štetne posledice koje ostavlja osiromašeni uranijum. Kako su Srbiju gađali time čitavih pet godina kasnije, 1999. godine, jasno je da su znali šta bacaju na vašu zemlju i da su to radili svesno i namerno.
Prva istraživanja o štetnosti osiromašenog uranijuma rađena su u SAD još 1987. godine na poligonu Heglin, a kasnije su u niz navrata izdavana poverljiva dokumenta i upozorenja o tome.

Hits: 11

Podeli ovo:

Šta mislite o ovome?

Napišite komentar

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.


*