Beograd: Volonteri uredili park na Karaburmi

U domu za odrasle i  starije na Karaburmi održana je velika volonterska akcija u sklopu koje su uređene zelene površine doma, a parkovni prostor oplemenjen novim ukrasnim vrtovima. Više od 100 volontera je tokom celodnevne akcije bilo angažovano na različitim poslovima. Posađeno je preko 900 sadnica, okrečeno 1200 kvadratnih metara fasada i donirano je preko 800 volonterskih sati.

Volonteri sređuju vrtove

Dom Karaburma je prvi namenski izgrađen objekat u Beogradu za smeštaj penzionera i drugih starijih lica, i poseduje ograđeni dvorišni prostor sa dosta zelenila, cveća i drveća, klupama i stazama za šetnju. Akcija posvećena uređenju tog prostora organizovana je u saradnji Centra za unapređenje životne sredine, kompanije L’Oréal Balkan, Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i korisnika Gerontološkog centra Beograda – radne jedinice Dom Karaburma. Povod za organizaciju ovakvog događaja je globalna inicijativa kompanije L’Oréal „Dan građana“ (Citizen Day), u sklopu koje se zaposleni širom sveta okupljaju da istaknu značaj volontiranja, solidarnosti među ljudima i posvete svoje vreme nekoj društveno odgovornoj inicijativi.

Volonteri kreče

Ova volonterska akcija je još jedan primer uspešne multisektorske saradnje javnog sektora sa društveno odgovornim kompanijama, organizacijama civilnog društva i akademskim institucijama, i primer dobre prakse angažovanja svih segmenata društva u unapređivanju lokalnih zajednica i stanja životne sredine. Dom Karaburma posluje u okviru Ustanove Gerontološki centar Beograd. Pored institucionalne zaštite koja se pruža odraslim i starijim licima, u domu na Karaburmi pružaju se i mnogobrojne usluge, uključujući i radno-okupacione terapije u okviru kojih korisnici imaju različite kulturno-zabavne sadržaje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: