Beograd: Upucan trener bokserske reprezentacije Srbije!

Nepoznati napadač je navodno ispalio u Marčetu dva hitca u leđa, dok se poznati bokser kretao ulicom u kojoj stanuje. Marčeta je odmah prevezen na reanimaiju u Urgentni centar i prema poslednjim informacijama nalazi se van životne opasnosti.

Trener Bokserske reprezentacije Srbije, 38-godišnji Mane Marčeta, ranjen je iz vatrenog oružja upetak veče u beogradskom naselju Voždovac.

Nepoznati napadač je navodno ispalio u Marčetu dva hica u leđa, dok se poznati bokser kretao ulicom u kojoj stanuje. Marčeta je odmah prevezen na reanimaiju u Urgentni centar i prema poslednjim informacijama nalazi se van životne opasnosti.

Marčeta je trenutno radi kao trener u Bokserskoj reprezentaciji Srbije, a iza njega je zavidna sportska karijera.

Mane je rođen 1981. godine u Bajinoj Bašti. 1996. gidine je došao u Čačak kod babe i dede po majci da upiše srednju školu i tada počinje da trenira boks. Prve bokserske korake kao 15-godišnjak pravi u BK Soko, gde mu je trener bio Milenko Andrić, koji je odmah prepoznao njegov talenat.

“Od prvog ulaska u salu se videlo da je izuzetno talentovan ali i odvažan, hrabar, uporan, istrajan u radu i da ima svoj cilj, tako da je već nakon 6 meseci postao kadetski prvak Jugoslavije u srednjoj kategoriji, a samo malo kasnije i vicešampion Evrope na prvenstvu koje se održavalo 1997. godine u Makedoniji”, rekao je jednom prilikom za “dw.com” Andrić.

I zaista, posle samo šest meseci treniranja Marčeta 1997. godine u Bitolju postaje vicešampion Evrope.

Zanimljivo, Mane je bio prvi Srpski sportista koji je odmerio snage sa rivalom iz Hrvatske nakon raspada Jugoslavije. Bilo je to baš na tom prvenstvu već u prvom kolu. Mane je slavio pobedu nakon prekida u drugoj rundi.

Marčeta je beležio sjajne rezultate u amaterskom ringu. Nastupao je za Partizan, Vojvodinu, Kraljevo, Radnik iz Bijeljine, Bosanski Brod, dva puta je bio pojedinačni prvak Srbije u super teškoj kategoriji, tri puta pojedinačni prvak BiH, i dva puta ekipni šampion BiH.

Nakon više od 150 amaterskih mečeva prešao je krajem 2011. godine u profesionalne vode.

Debi je imao u Novom sadu protiv Viktora Szalaia i slavio na poene u 4 runde. Na isti način je završio i naredna tri meča. Dok je prvu pobedu nokautom zabeležio u avgustu 2012. na Zlatiboru. Pepi Petrov pao je u 1. rundi.

U decembru iste godine imao je prvi pravi test kada je u Zrenjaninu boksovao protiv iskusnog Hrvata Jakova Gospića, i pobedio ga jednoglasnom odlukom sudija u šest rundi.

U velikom bokserskom spektaklu u svojoj rodnoj Bajinoj Bašti, pred prepunim tribinama, pružio je možda i svoj najbolji performans u karijeri savladavši neugodnog Milana Dašića u 6. rundi.

Marčeta se maksimalno posvetio trenerskom poslu, učenju mladih boksera. Uspešno trenira mlade boksere reprezentacije Srbije, uzrasta od 17 do 18 godina.

Živi i radi u Beogradu, gde je osnovao i svoj bokserski klub u kom je trener. Klub je takođe registrovao i u Srebrenici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: