BANDITIZAM: Vučićeva sudska taksa od 97.500 za tužioca Mirkovića!

Da je Vučićeva razularena krivosudna mafija jedna od najopasnijih u Srbiji odavno je poznato a sada se to i potvrđuje na primeru poznatog producenta Saše Mirkovića koji je, pre izvesnog vremena, i to u prisustvu više svedoka (!) naivno pozajmio 600.000 evra aktuelnom predsedniku Srbije * Pored toga što Vučić odbija da vrati pozajmljen novac Mirkoviću i medijske i krivosudne harange kojoj je oštećeni Mirković konstantno izložen (čak je i potpuno neosnovano bio uhapšen i držan u pritvoru mesec i po dana!) sada Vučićeve kadije pokušavaju da brutalno opljačkaju Mirkovića zahtevom da on plati sudsku taksu u iznosu od neverovatnih 97.500 dinara

Vučićeva sudska taksa od 97.000 dinara

KAKO JE SVE POČELO

Poznati producent Saša Mirković podneo je tužbu protiv aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog neizmirenog duga u iznosu od čak 532.000 evra . Taj dug u početku je iznosio 600.000 evra ali je osumnjičeni Vučić Mirkoviću uredno vratio samo deo duga u iznosu od 68.000 evra dok ostatak duga nije vratio a i ne pomišlja da vrati. Sada je jasnija pozadina montiranih političkih procesa Vučićeve krivosudne mafije protiv Mirkovića koji su pre ličili na pokušaj egzekucije nego na klasično suđenje. Stručnjaci kažu da će Vučić, makar posredstvom međunarodne arbitraže, morati da vrati novac Mirkoviću a i da odrobija adekvatnu kaznu zbog počinjenog „dela prevare radi protivpravnog sticanja materijalne dobiti“.

Naime, Vučić je još u proleće 2014. godine taj novac pozajmio od Saše Mirkovića uz napomenu da će mu „sve uredno biti vraćeno nazad“ uz znak zahvalnosti zbog pozajmice.

KAKO SE SVE DEŠAVALO

Vučić je u početku vraćao svoj dug u više navrata, tačnije vratio je tačno 68.000 evra ali je ostatak od čak 532.000 evra ostao nevraćen do današnjeg dana!

Saša Mirković napominje da je novac teško zaradio godinama radeći u šoubiznisu gde je napravio i impozantnu međunarodnu karijeru.

Advokatica Saše Mirkovića Nataša Tošić zvanično je sastavila tužbu protiv osumnjičenog Aleksandra Vučića kojeg, istine radi, trenutno štiti imunitet predsednika Srbije pa sasvim sigurno neće robijati sve do isteka predsedničkog mandata.

A KAKO SE ZAVRŠILO

Dakle, umesto da lice koje je protivpravno steklo materijalnu dobit, Aleksandar Vučić, bude na optuženičkoj klupi zbog očigledne prevare i presude u korist oštećenog Saše Mirkovića, Vučićeva krivosudna mafija donosi skandalozno rešenje da oštećeni (!) Mirković mora da plati sudsku taksu od neverovatnih 97.500 dinara zbog odbacivanja njegove krivične prijave protiv prevaranta Aleksandra Vučića!

Ovo je pravni presedan moguć samo u Vučićevoj banditskoj Srbiji!

Ugledni beogradski advokat Andrija Bojić kaže da Mirković ne treba da plaća reket Vučićevoj krivosudnoj mafiji i da će pravda pobediti kad-tad, makar u Strazburu.

– Ovo je čist banditizam, ovo je nezabeleženo u sudskoj praksi i ovo je moguće samo u Srbiji kojom hara Vučićeva rodbinska, partijska i ortačka mafija. Mirković nije u obavezi da plaća reket pomenutoj mafiji, on ima pravo žalbe višim instancama a u krajnjem slučaju i međunarodnom sudu u Strazburu. Moj savet je da ne plati reket koji mu je odredila Vučića krivosudna banda i da izdrži sve pritiske do konačne pobede pravde koja jeste spora ali je dostižna – rekao je Bojić za Dnevni ekspres.

IZVOR: DnevniEkspres

Podeli ovo:

Šta mislite o ovome?

Napišite komentar

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.


*