Amerikanci hapse Dodika zbog izborne krađe!

Vašington je juče osporio Dodikovu sumnjivu izbornu pobedu, pozivajući se na izveštaje o nepravilnostima koje su sačinili posmatračka misija OEBS i međunarodni posmatrački timovi * Amerikanci zahtevaju od Tužilaštva BiH da odmah ispita navode o krađi glasova, čime praktično zahtevaju od tužioca da optuže i uhapse Dodika * Najviše se kralo na izborima u BiH na tzv. kovertiranim glasovima i na “mrtvim dušama”

Dokazi su spremni

Da su Amerikanci ovog puta rešeni da uhapse kontroverznog političara Milorada Dodika, dokazuje i izjava Heder Nauert, portparolke državnog sekretara SAD Majka Pompea.

– SAD dele zabrinutost koju su izrazili izborna posmatračka misija OEBS, međunarodni posmatrački timovi i lokalne nevladine organizacije u vezi sa izbornim procesom u BiH – izjavila je Nauertova. Kako se navodi u saopštenju, Vašington ohrabruje institucije BiH da se pozabave nedostacima koje su uočili posmatrači OEBS.

“Izbori u BiH održali su uz kršenje Evropske konvencije o ljudskim pravima. Kandidati su se fokusirali na lične napade i širenje straha. Čuli smo primedbe na registar CIK, naročito kad je reč o mrtvim glasačima koji su još na listama. Sumnjivi slučajevi glasanja biće predati tužilaštvu”, navedeno je u dopisu OEBS.

Izabrani član Predsedništva BiH Milorad Dodik, s druge strane, potvrđuje da se Amerikanci mešaju u izbore.

– Ambasadorka Morin Kormak pritiskala je članove CIK BiH. Ozlojeđena je, razumem je, jer njeni ‘puleni’ nisu pobedili. Sada pokušava da problematizuje stvar. Jedini nadležan organ za izbore u BiH jeste CIK, a Kormakova je bila tamo i plasirala priče o neregularnosti. Ali to ničim nije dokazala… – podvlači Dodik, ironično dodajući da je jedina neregularnost to što nije Kormakova brojala glasove.

Dodik: Krim je deo Rusije

Milorad Dodik izjavio je juče i da namerava da iznese inicijativu o priznavanju Krima kao dela Rusije.
– Pripajanje poluostrva Rusiji proizašlo je kao rezultat legitimnog referenduma, koji je bio u skladu sa statutom UN. To je bio demokratski proces tokom kog su stanovnici poluostrva iskazali svoj stav. Osim toga, Krim istorijski pripada Rusiji i njen je sastavni deo – rekao je Dodik za rusku “Izvestiju”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: