Zelena stranka: SARADNJA U REGIONU, A NE PROVOKACIJE

Predsednik Zelene stranke, mr Goran Čabradi i član Predsedništva Zelene stranke, Slobodan Cvetković sastali su se u Zagrebu sa potpredsednikom stranke Održivi razvoj Hrvatske (ORAH), Darkom Stošićem.
ORAH predstavlja stranku koja je punopravna članica European Green Party (EGP). Sa našom Zelenom strankom sarađuje od ranije, i zajedno se zalažemo za širenje zelenih ideja u regionu.
Tema ovog sastanka bila je aktuelna politička situacija i smirivanje političkih tenzija koje izazivaju političke elite u našim zemljama.
„Zajednički stav je da su smirivanje tenzija i zajednički projekti na kojima treba da radimo od primarnog značaja, kako za obe zemlje, tako i za sam region. I Srbija i Hrvatska dele manje-više iste ili slične probleme i upravo iz tog razloga zajednički i treba da reagujemo. Razlika je u tome što je Hrvatska u Evropskoj uniji, a Srbija teži ka tome”, istakao je tom prilikom, mr Goran Čabradi.
„Delegiranjem zelenih ideja u društvo tenzije i razlike na nacionalnom nivou bi otišle u prošlost. I Zelenu stranku i ORAH interesuje sadašnjost i budućnost. Vraćanjem u prošlost, dokazivati ko je više ili manje kriv, besmisleno je i krajnje kontraproduktivno za obe zemlje i obostrani razvoj i napredak. Toliko toga ima što naše zemlje povezuje i na čemu zajednički možemo i treba da radimo”, dodao je Čabradi.
Dogovorena je još intenzivnija saradnja Zelenih u regionu, kako bismo učinili sve da prevagne saradnja, a ne provokacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: