Zelena stranka na Kongresu evropskih Zelenih u Berlinu

Na poziv European Green Party (evropskih Zelenih), delegacija Zelene stranke se nalazi na Kongresu u Berlinu.

Delegacija Zelene stranke, koju čine mr Goran Čabradi,  predsednik stranke, Vesna Tamaš, međunarodni sekretar i Dragan Apić, savetnik predsednika, sa velikim zadovoljstvom je uzela svoje učešće na pomenutom Kongresu. 

Fokus ovogodišnjeg kongresa Evropske zelene partije predstavljaju naredni izbori za Evropski parlament.

Osnovno pitanje za sve nas jeste da li ćemo dozvoliti da se Evropa vrati malim nacionalnim zajednicama ili ćemo učiniti sve da se razvijamo ujedinjeni!“, istakla je na otvaranju kongresa Annalena Baerbock, predsednica nemačkih Zelenih.

Veoma smo počastvovani što se sve više učvršćujemo na polju zelenih evropskih partija. Na ovom Kongresu ćemo iskoristiti priliku da se vidimo i razgovaramo sa najvišim predstavnicima zelenih u evropskom parlamentu i iznesemo našu tekuću problematiku. Isto tako, pokušaćemo da ubedimo naše prijatelje da nam daju podršku u rešavanju određenih problema sa kojima se u Srbiji suočavamo i organizujemo njihovu posetu Srbiji. Svako iskustvo i znanje koje dobijemo od njih za nas i našu zemlju više je nego dragoceno“, izjavio je mr Goran Čabradi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: