Zelena stranka: Marš protiv Monsanta!

U Subotu, 20.Maja, eko- aktivisti širom sveta krenuće u protest protiv kompanije “Monsanto”, vodećeg proizvođača genetski modifikovanog semena i pesticida.

 
Zelena stranka se pridružuje ovom protestu tako što će u 15 gradova razgovarati sa građanima, širiti svest o štetnosti GMO hrane i stati u odbranu važećeg Zakona o GMO proizvodima u Srbiji.
GMO hrana ima potencijal da uzrokuje ozbiljne zdravstvene tegobe kao što su: zloćudni tumori, neplodnost, poremećaji imuniteta, alergije i urođene mane.
Istraživanja su pokazala da je ona doprinela i pomoru svetske populacije pčela, kao i da je štetna za životnu sredinu. Pozivamo potrošače da kupuju samo organske proizvode i bojkotuju sve proizvođače koji upotrebljavaju GMO sastojke.
Takođe, zalažemo se da proizvođači genetski modifikovane hrane stave oznake na svoje proizvode.

Politika

Vesti iz politike

Romska partija: Umesto “šator politike”, novi format rešenja

NIКO NEMA PRAVA DA STVARA ATMOSFERU UNOŠENJA SUMNJU U LEGITIMITET VLASTI NAКON NAREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA, NAPROTIV, SVI IMAMO OBAVEZU DA КROZ INSTITUCIONALNI DIJALOG DAJEMO DOPRINOS ZA ODRŽAVANJE FER IZBORA. ONAJ КO NE RAZUME SA КIME I GDE SE VODI DIJALOG DOКAZUJE КUКAVIČLUК I NESPREMNOST ZA NALAŽENJE LEGITIMNIH PUTEVA PROHODNOSTI DEMOКRATSКE IDEJE.

Translate »
%d bloggers like this: