Zelena stranka: Marš protiv Monsanta!

U Subotu, 20.Maja, eko- aktivisti širom sveta krenuće u protest protiv kompanije “Monsanto”, vodećeg proizvođača genetski modifikovanog semena i pesticida.

 
Zelena stranka se pridružuje ovom protestu tako što će u 15 gradova razgovarati sa građanima, širiti svest o štetnosti GMO hrane i stati u odbranu važećeg Zakona o GMO proizvodima u Srbiji.
GMO hrana ima potencijal da uzrokuje ozbiljne zdravstvene tegobe kao što su: zloćudni tumori, neplodnost, poremećaji imuniteta, alergije i urođene mane.
Istraživanja su pokazala da je ona doprinela i pomoru svetske populacije pčela, kao i da je štetna za životnu sredinu. Pozivamo potrošače da kupuju samo organske proizvode i bojkotuju sve proizvođače koji upotrebljavaju GMO sastojke.
Takođe, zalažemo se da proizvođači genetski modifikovane hrane stave oznake na svoje proizvode.

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: