Završeno ročište u Lozani, odluka u kratkom roku

LOZANA – U Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) okončano je ročište povodom žalbe Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na odluku o prijemu kosovskog saveza u članstvo Evropske fudbalske unije (UEFA), saopšteno je na sajtu FSS.
U prisustvu predstavnika suda obe strane iznele su svoje argumente a ispred FSS ročištu je prisustvovao generalni sekretar Nebojša Ivković i u svojstvu svedoka počasni predsednik Tomislav Karadžić.
Putem video linka iz Beograda članovima suda obratio se i predsednik FS Kosova i Metohije Goran Obradović.
Predsednik Arbitražnog suda istakao je da će odluka biti doneta u veoma kratkom roku.
UEFA je kosovski savez primila u članstvo početkom maja, uprkos tome čto nije u pitanju članica Ujedinjenih nacija, tesnim glasanjem 28:24, a potom je isto učinila i Međunarodna fudbalska organizacija (FIFA), čime je toj selekciji omogućen nastup u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji u 2018. godine.
Posle tri odigrana kola u Grupi I kvalifikacija kosovski tim ima osvojen jedan bod, protiv Finske (1:1) i dva poraza – protiv Hrvatske (6:0) i Ukrajine (3:0).
Foto/Freeimages.com, ilustracija
Izvor i foto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: