Zakuvalo se: Marej, Nišikori ili Vavrinka?

Uoči poslednjeg kola grupne faze Završnog mastersa, sva trojica su u igri za polufinale, ali mesta ima samo za dvojicu.
Dva taj-brejka odigrali su Marin Čilić i Sten Vavrinka u poslednjem meču drugog kola grupne faze Završnog masters turnira u Londonu, a u oba je bio uspešniji bolje rangirani Švajcarac.
Vavrinka, koji je treći na ATP rang listi slavio je protiv sedmoplasiranog Hrvata identičnim rezultatom u setovima 7:6 (7:3), za ukupnih 2:0 i ostanak u trci za polufinale.
I dalje je u najboljoj poziciji Endi Marej, koji jedini u grupi ima dve pobede, dok Vavrinka i Nišikori imaju po pobedu i poraz, a Japanac ima bolju set-razliku (3:2 naspram Vavrinkinih 2:2).
Ipak, ako nekim čudom Švajcarac u petak u meču poslednjeg kola savlada Mareja 2:0, izboriće mesto u narednoj fazi, dok će novi “broj jedan” svetskog tenisa zavisiti od učinka Nišikorija protiv otpisanog Čilića.
Vavrinki je ovo bila 10 pobeda u 13 mečeva protiv Čilića.
Ranije u sredu u ovoj grupi, Endi Marej je posle istorijski dugačkog duela savladao Keija Nišikorija. U četvrtak se igraju mečevi poslednjeg kola druge grupe, a sastaju se Novak Đoković – David Gofan (15.00) i Dominik Tim – Miloš Raonić (21.00).
U toj grupi, Đoković je već izborio polufinale, a videćemo sa koje pozicije i ko će mu se pridružiti u nastavku takmičenja.
Izvor i foto

Šta mislite o ovome?

Politika

Vesti iz politike

Romska partija: Umesto “šator politike”, novi format rešenja

NIКO NEMA PRAVA DA STVARA ATMOSFERU UNOŠENJA SUMNJU U LEGITIMITET VLASTI NAКON NAREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA, NAPROTIV, SVI IMAMO OBAVEZU DA КROZ INSTITUCIONALNI DIJALOG DAJEMO DOPRINOS ZA ODRŽAVANJE FER IZBORA. ONAJ КO NE RAZUME SA КIME I GDE SE VODI DIJALOG DOКAZUJE КUКAVIČLUК I NESPREMNOST ZA NALAŽENJE LEGITIMNIH PUTEVA PROHODNOSTI DEMOКRATSКE IDEJE.

Translate »
%d bloggers like this: