Vojvođanska partija: Srbija da se ogradi od Dodikovog režima u Republici Srpskoj

Pozivamo vlast i opoziciju u Republici Srbiji, a pogotovo Savez za Srbiju i njegove čelnike da zaista pokažu da su drugačiji od SNS-a, najoštrije osude prebijanje građana u Banja Luci, progon roditelja Davora Dragičevića čiji je sin na najmonstruozniji način ubijen pre devet meseci pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima i ograde se od režima Milorada Dodika u Republici Srpskoj.

Nedopustivo je da se u 21. veku zatvaraju oči pred stravičnim scenama nasilja, ugrožavaju osnovna ljudska prava, zloupotrebljavaju institucije sistema i primenjuje prekomerna sila nad građanima u protestu od strane režima Milorada Dodika u Republici Srpskoj.

Kao stranka više puta smo upozoravali da je republika Srpska sve samo ne demokratska tvorevina, pozivali smo i srbijansku vlast da ne troši pare poreskih obveznika svoje države na očiglednu diktaturu i održavanje na vlasti čoveka koji je tipičan primer zagovornika verskih i etničkih podela i konflikata na prostoru zapadnog Balkana.

Takođe, od nadležnih institucija Republike Srbije zahtevamo da preispita osnovane sumnje o poreklu novca kojim se pogotovo u Novom Sadu i Vojvodini kupuju zemljišta, zaštićene parcele, zidaju zgrade i luksuzni objekti, uglavnom mimo svih propisanih dozvola i na taj način peru ogromne količine prljavog novca od strane pojedinaca i njihovih firmi koje su bliske ili pod kontrolom režima Milorada Dodika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: