VELIKA POBEDA SRPSKOG NARODA: Džudisti Nurkiću uspešno obavljena transplatacija u Nemačkoj! (FOTO)

Ovo je jedna od najvećih pobeda u novijoj istoriji srpskog naroda.
Srbija je dugo vodila bitku kako bi se obolelom džudisti Igoru Nurkiću obezbedila sredstva za odlazak na lečenje u inostranstvo. U sportskom žargonu, vodili smo na poluvremenu ove životne utakmice, a na kraju smo uspeli da ostvarimo i konačnu pobedu:
Uspešno je obavljena transplatacija! Igor se vratio u Srbiju!
Saopštenje porodice Nurkić prenosimo vam u celosti:
Poštovani sportski prijatelji,
Posle skoro šest meseci boravka u Nemačkoj u specijalizovanoj klinici St. Franziskus Krankenhaus u Flensburgun, naš džudista, reprezentativac i član UDŽK Kinezis iz Niša, Igor Nurkić vratio se u Srbiju.
Neizmernu zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, Ministarstvu zdravlja i ministru Zlatiboru Lončaru koji su doneli odluku i odobrili sredstva za lečenje našeg džudiste Igora Nurkića.
Podršku i svu pozitivnu energiju imali smo od strane naše velike džudo porodice u Srbiji ali i šire. Posebnu zahvalnost dugujemo našem Džudo savezu Srbije i predsedniku Saveza gospodinu Ivanu Todorovu, na svesrdnom angažovanju i podršci u pribavljanju sredstava za odlazak na lečenje u Nemačku.
Zahvaljujemo se svim sportistima i sportskim kolektivima kao i svim ljudima velikog srca koji su nam omogućili da nastavimo lečenje na visoko specijalizovanoj klinici “Maltezer” u Flensburgu.
Prva faza lečenja sprovedena je u Kliničkom centru u Nišu pod rukovodstvom dr Ivana Petkovića koji je odlično započeo protokol lečenja Igora Nurkića. Po dolasku u Flensburg, prof. dr Nadežda Basara je konstatovala tačnu dijagnozu doc. dr Miljana Krstića i početak lečenja dr Ivana Petkovića, kao i činjenicu da su kolege iz Kliničkog centra u Nišu odlično odradili posao.
Nastavak lečenja pod rukovodstvom tima prof. dr Basare je realizovan vrlo uspešno kao i sama transplantacija matičnih ćelija. Završne kontrole su potvrdile da više ne postoje kancerogene ćelije i da je faza lečenja na klinici Malteser u potpunosti uspela.
Nastavak lečenja Igora Nurkića podrazumeva da se sa odredjenim lekovima podigne imunitet i da se uz redovne kontrole prati postignuto stanje. Kontrole se vrše pod nadzorom rade pod rukovodstvom prof. dr Nadežde Basare. Deo kontrola vršiće dr Ivan Petković u Nišu dok će se na svakih tri meseca one obavljati na klinici Malteser u Flensburgu. Potrebno praćenje i kontrole sprovodiće se u narednom periodu od dve godine.
Svim našim sportskim prijateljima u Srbiji i širom sveta šaljemo puno pozdrava i još jednom veliko hvala za podršku kada nam je bilo najpotrebnije”.
Izvor i foto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: