Uspeh Srbije u američkom fudbalu na Balkan Boulu

Ekipa Srbije u američkom fudbalu osvojila je tri zlatna odličja na Balkan Boulu, nezvaničnom prvenstvu Balkana, koje je održano u Somboru
Najsjajniju medalju i pehar pobednika osvojila je juniorska selekcija Srbije (U19), koja je ubedljivo pobedila vršnjake iz Slovenije sa 48:7.
Srbiju je do trijumfa predvodio kvoterbek Alekse Đokića, koji se jednako iskazao kako igrom trčanjem, tako i pas-igrom, a u poslednjoj četvrtini zamenio ga je mladi kvoterbek Aleksandar Borković, navedeno je u saopštenju organizatora.
Dan ranije odigrani su i fleg fudbal turniri (beskontaktna verzija) na kojima je selekcija Srbije u konkurenciji seniora i pionira (U15) osvojila zlate medalje. U ženskoj konkurenciji najuspešnije su bile gošće iz Slovenije.
Domaćin Balkan Boula 2016, 29. i 30 oktobra, bio je Sombor, gde se okupio više od 160 takmičara i takmičarki iz regiona.
Na dvodnevnom takmičenju učestvovale su reprezentacije Srbije, Slovenije, Hrvatske i Ol star Sever tim Saveza američkog fudbala Vojvodine.
Organizatori takmičenja bili su Srpska asocijacija američkog fudbala i Savez američkog fudbala Vojvodine, u saradnji s upravom Grada Sombora, Sportskim savezom Grada Sombora, KAF Seltik i Sportskim centrom Soko iz Sombora.
Izvor i foto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: