UONS: Policija i tužilaštvo da zaštite novinare u Subotici

Udruženje onlajn novinara Srbije (UONS) očekuje da policija i tužilaštvo pokrenu postupak protiv izvesnog Branka Ćirjakovića zbog pretnji koje putem društvenih mreža upućuje novinarima iz Subotice.

Izvesni Branko Ćirjaković iz Subotice je, uz vređanje i psovke, na svom Fejsbuk profilu, počev od septembra, pretio novinaru portala „Slobodna Subotica“ Branku Žujoviću.

Žujović je rekao da je pretnje prijavio policiji i da „pisanja Ćirjakovića shvata kao direktnu fizičku pretnju“.

Kako je dodao, Ćirjakovića ne poznaje.

Branko Ćirjaković je početkom godine upućivao pretnje i novinaru „Subotičkih novina“ Milutinu Mitriću. Ćirjaković je, kako navodi na svojim profilima na društvenim mrežama, član „Narodnog slobodarskog pokreta, desničar, suverenista“.

UONS najoštrije protestuje zbog jezika mržnje upućenog novinarima i očekuje brzu i efikasnu intervenciju nadležnih službi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Novi DOS: Velja Ilić, Stamatović, Tadić i Sergej idu na izbore bez Đilasa i Boška?!

Velja Ilić i Milan Stamatović već su počeli konsultacije sa Borisom Tadićem, Zoranom Živkovićem, Sergejem Trifunovićem i još nekim političkim činiocima oko formiranja novog DOS-a koji će pokušati da spasi šta se spasti može od loše vlasti i još gore opozicije okupljene u Đilasovom tzv. Savezu za Srbiju.

Translate »
%d bloggers like this: