UONS: Policija i tužilaštvo da zaštite novinare u Subotici

Udruženje onlajn novinara Srbije (UONS) očekuje da policija i tužilaštvo pokrenu postupak protiv izvesnog Branka Ćirjakovića zbog pretnji koje putem društvenih mreža upućuje novinarima iz Subotice.

Izvesni Branko Ćirjaković iz Subotice je, uz vređanje i psovke, na svom Fejsbuk profilu, počev od septembra, pretio novinaru portala „Slobodna Subotica“ Branku Žujoviću.

Žujović je rekao da je pretnje prijavio policiji i da „pisanja Ćirjakovića shvata kao direktnu fizičku pretnju“.

Kako je dodao, Ćirjakovića ne poznaje.

Branko Ćirjaković je početkom godine upućivao pretnje i novinaru „Subotičkih novina“ Milutinu Mitriću. Ćirjaković je, kako navodi na svojim profilima na društvenim mrežama, član „Narodnog slobodarskog pokreta, desničar, suverenista“.

UONS najoštrije protestuje zbog jezika mržnje upućenog novinarima i očekuje brzu i efikasnu intervenciju nadležnih službi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: