TEKVONDO Gladoviću srebrna medalja, Tijana i Milica bodrile takmičare

Vikend za nama obeležio je 15. Galebov trofej koji je održan u dvorani “Aleksandar Nikolić”.
Drugog takmičarskog dana bile su na programu seniorske i neke juniorske kategorije.

Od srpskih boraca Miloš Gladović (do 58 kg) je osvojio srebrnu medalju, i odlično startovano u novoj sezoni. Ana Bajić (+73kg) je osvojila srebrnu medalju posle poraza od Britanke Dzejd Slavin, dok je Marko Djuričić (+87kg) osvojio bronzanu medalju. Nikola Vučković (do 63kg) je u finalu savladao Hrvata i osvojio zlatnu medalju.
Bogdan Bulat, junior do 48 kilograma, osvojio je zlato posle četiri borbe u pokazao da je spreman za SP u Kanadi. Miljana Stefanov, takođe juniorka do 44 kg, osvojila je srebro.
Juniorka Natalija Čalić (do 68 kg) je osvojila zlato, dok je u istoj kategoriji Marijana Topić bila druga.

Foto: Tekvondo klub Galeb / Promo

Dragan Jović je bio zadovoljan odzivom boraca i organizacijom.
– Imali smo preko 1.100 boraca iz oko 50 zemalja, na izuzetno visokom niovu. Posle Olimpijskih igara u Riju, ovo je mnogima prvi turnir u sezoni, i mesto gde osvajaju prve bodove – ističe Dragan Jović, direktor turnira. – I ove godine smo pokazali da je Galebov Trofej organizovan na najvišem nivou. Predstavnici Evropske tekvondo unije zadovoljni su kako je protekao turnir u svakom smislu, što nam daje vetar u leđa da težimo organizaciji Evropskog seniorskog prvenstvu u Beogradu za dve godine.

Foto: Tekvodno klub Galeb / Promo

Jedan od najjačih turnira Evrope posetili su i Dragoljub Kočović, zamenik Gradskog sekreterijata za sport i omladinu grada Beograda, kao i Siniša Jasnić, potpredsednik tekvondo Saveza.
Milica i Tijana bodrile iz publike
Tijana Bogdanović, olimpijska vicešampionka iz Rija i Milica Mandić, šampionka sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. nisu učestvovale na turniru, već su bodrile momke i devojke sa tribina.
Izvor i foto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: