TEKVONDO Gladoviću srebrna medalja, Tijana i Milica bodrile takmičare

Vikend za nama obeležio je 15. Galebov trofej koji je održan u dvorani “Aleksandar Nikolić”.
Drugog takmičarskog dana bile su na programu seniorske i neke juniorske kategorije.

Od srpskih boraca Miloš Gladović (do 58 kg) je osvojio srebrnu medalju, i odlično startovano u novoj sezoni. Ana Bajić (+73kg) je osvojila srebrnu medalju posle poraza od Britanke Dzejd Slavin, dok je Marko Djuričić (+87kg) osvojio bronzanu medalju. Nikola Vučković (do 63kg) je u finalu savladao Hrvata i osvojio zlatnu medalju.
Bogdan Bulat, junior do 48 kilograma, osvojio je zlato posle četiri borbe u pokazao da je spreman za SP u Kanadi. Miljana Stefanov, takođe juniorka do 44 kg, osvojila je srebro.
Juniorka Natalija Čalić (do 68 kg) je osvojila zlato, dok je u istoj kategoriji Marijana Topić bila druga.

Foto: Tekvondo klub Galeb / Promo

Dragan Jović je bio zadovoljan odzivom boraca i organizacijom.
– Imali smo preko 1.100 boraca iz oko 50 zemalja, na izuzetno visokom niovu. Posle Olimpijskih igara u Riju, ovo je mnogima prvi turnir u sezoni, i mesto gde osvajaju prve bodove – ističe Dragan Jović, direktor turnira. – I ove godine smo pokazali da je Galebov Trofej organizovan na najvišem nivou. Predstavnici Evropske tekvondo unije zadovoljni su kako je protekao turnir u svakom smislu, što nam daje vetar u leđa da težimo organizaciji Evropskog seniorskog prvenstvu u Beogradu za dve godine.

Foto: Tekvodno klub Galeb / Promo

Jedan od najjačih turnira Evrope posetili su i Dragoljub Kočović, zamenik Gradskog sekreterijata za sport i omladinu grada Beograda, kao i Siniša Jasnić, potpredsednik tekvondo Saveza.
Milica i Tijana bodrile iz publike
Tijana Bogdanović, olimpijska vicešampionka iz Rija i Milica Mandić, šampionka sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. nisu učestvovale na turniru, već su bodrile momke i devojke sa tribina.
Izvor i foto

Šta mislite o ovome?

Politika

Vesti iz politike

Romska partija: Umesto “šator politike”, novi format rešenja

NIКO NEMA PRAVA DA STVARA ATMOSFERU UNOŠENJA SUMNJU U LEGITIMITET VLASTI NAКON NAREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA, NAPROTIV, SVI IMAMO OBAVEZU DA КROZ INSTITUCIONALNI DIJALOG DAJEMO DOPRINOS ZA ODRŽAVANJE FER IZBORA. ONAJ КO NE RAZUME SA КIME I GDE SE VODI DIJALOG DOКAZUJE КUКAVIČLUК I NESPREMNOST ZA NALAŽENJE LEGITIMNIH PUTEVA PROHODNOSTI DEMOКRATSКE IDEJE.

Translate »
%d bloggers like this: