Srbiji sedam evropskih titula u kik boksu

U Mariboru je stavljena tačka ne Evropsko prvenstvo u kik boksu u konkurenciji seniora, predstavnici Srbije imali su zapažen učinak, osvojili su 13 medalja, sedam zlatnih, dve srebrne i četiri bronzane
Shodno učinku Orlovi su druga selekcija po uspešnosti, odmah iza nacionalnog tima Rusije, koji je u gradu podno Pohorja imao višestruko brojniji sastav, pa je tim više uspeh naših takmičara i takmičarki veći.
Zlatne medalje osvojili su u K 1 stilu Aleksandar Konovalov (do 63,5 kg), Slobodan Mijajilović (do 67 kg), Aleksandar Menković (do 81 kg) i u konkurenciji žena Aleksandra Krstić (do 70 kg).
U lou kiku (dozvoljeni niski nožni udarci) šampioni Evrope postali su Nikola Stošić (do 81 kg) i dve srpske Amazonke, Saida Bukvić (do 52 kg) i Diana Dabetić (do 65 kg).
Srebrnim odličjima morali su da se zadovolje Sedad Bukvić (do 60 kg) i Stefan Anđelković (+91 kg), obojica u lou kiku.
Ranije su takmičenje završili porazima u polufinalu, čime su i isvojili bronzana odličja: LJubo Jalovi (do 75 kg) i Saša Polugića (+91 kg) u K 1 stilu, a Ivana Davidović (do 56 kg) i Fazlija Redžepi (do 57 kg) u lou kiku.
Pride, svi osvajači medalja u K 1 stilu, njih šestoro: Konovalov, Mijajilović, Menković, Jalovi, Polugić i Krstićeva, obezbedili su pravo učešća na Svetskim igrama jula iduće godine u poljskom gradu Vroclavu. To će biti jedno od kontrolnih takmičenja na kojem će se testirati kik boks kao budući olimpijski borilački sport.
Izvor i foto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: