Srbiji sedam evropskih titula u kik boksu

U Mariboru je stavljena tačka ne Evropsko prvenstvo u kik boksu u konkurenciji seniora, predstavnici Srbije imali su zapažen učinak, osvojili su 13 medalja, sedam zlatnih, dve srebrne i četiri bronzane
Shodno učinku Orlovi su druga selekcija po uspešnosti, odmah iza nacionalnog tima Rusije, koji je u gradu podno Pohorja imao višestruko brojniji sastav, pa je tim više uspeh naših takmičara i takmičarki veći.
Zlatne medalje osvojili su u K 1 stilu Aleksandar Konovalov (do 63,5 kg), Slobodan Mijajilović (do 67 kg), Aleksandar Menković (do 81 kg) i u konkurenciji žena Aleksandra Krstić (do 70 kg).
U lou kiku (dozvoljeni niski nožni udarci) šampioni Evrope postali su Nikola Stošić (do 81 kg) i dve srpske Amazonke, Saida Bukvić (do 52 kg) i Diana Dabetić (do 65 kg).
Srebrnim odličjima morali su da se zadovolje Sedad Bukvić (do 60 kg) i Stefan Anđelković (+91 kg), obojica u lou kiku.
Ranije su takmičenje završili porazima u polufinalu, čime su i isvojili bronzana odličja: LJubo Jalovi (do 75 kg) i Saša Polugića (+91 kg) u K 1 stilu, a Ivana Davidović (do 56 kg) i Fazlija Redžepi (do 57 kg) u lou kiku.
Pride, svi osvajači medalja u K 1 stilu, njih šestoro: Konovalov, Mijajilović, Menković, Jalovi, Polugić i Krstićeva, obezbedili su pravo učešća na Svetskim igrama jula iduće godine u poljskom gradu Vroclavu. To će biti jedno od kontrolnih takmičenja na kojem će se testirati kik boks kao budući olimpijski borilački sport.
Izvor i foto

Šta mislite o ovome?

Politika

Vesti iz politike

Romska partija: Umesto “šator politike”, novi format rešenja

NIКO NEMA PRAVA DA STVARA ATMOSFERU UNOŠENJA SUMNJU U LEGITIMITET VLASTI NAКON NAREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA, NAPROTIV, SVI IMAMO OBAVEZU DA КROZ INSTITUCIONALNI DIJALOG DAJEMO DOPRINOS ZA ODRŽAVANJE FER IZBORA. ONAJ КO NE RAZUME SA КIME I GDE SE VODI DIJALOG DOКAZUJE КUКAVIČLUК I NESPREMNOST ZA NALAŽENJE LEGITIMNIH PUTEVA PROHODNOSTI DEMOКRATSКE IDEJE.

Translate »
%d bloggers like this: