SEVER ZAVIJEN U CRNO: Navijači Zvezde na Aranđelovdan tuguju i pale sveće za Marka Ivkovića!

SEVER ZAVIJEN U CRNO: Navijači Zvezde na Aranđelovdan tuguju i pale sveće za Marka Ivkovića!
Za sve navijače Zvezde 21. novembar ostaće upisan kao crn dan u njihovoj istoriji, pošto je u Istanbulu, uoči utakmice protiv Galatasaraja 2014. godine ubijen Marko Ivković. Delije ga nikada nisu zaboravile. Ne prođe jedna utakmica da se na Severu ne skandira njegovo ime i ne vrti barjak na kome je jagoda, što je bio njegov nadimak.
Kobni trenutak dogodio se neposredno pred meč Evrolige u Abdi Ipekči dvorani u Istanbulu, kada je oko 400 Delija došlo na neprijateljsko gostovanje u nameri da pokušaju da uđu u halu i budu uz klub.
Međutim, ispred hale Abdi Ipekči došlo je do sukoba navijača dva kluba, u kome je navijač Galatasaraja Kadri Aktaš potegao nož i uboo u srce Ivkovića.
Borba za njegov život trajala je punih pet sati u bolnici u Istanbulu, ali lekari su na kraju samo konstatovali smrt.
Sahrana je obavljena nekoliko dana kasnije, na Bežanijskom groblju u Beogradu kada je veliki broj navijača Zvezde, ali i ostalih klubova došao da oda poslednju počast tragično nastradalom Ivkoviću. Bili su tu i predstavnici košakraškog i fudbalskog kluba, kao i igrači crveno-belih, a takođe i predstavnici Galatasaraja.
Pogledajte i kako izgleda mesto na kome je ubijen Marko Ivković, kao i sama istanbulska ”staza smrti” do Abdi Ipekči arene.
(Telegraf.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: