SEVER ZAVIJEN U CRNO: Navijači Zvezde na Aranđelovdan tuguju i pale sveće za Marka Ivkovića!

SEVER ZAVIJEN U CRNO: Navijači Zvezde na Aranđelovdan tuguju i pale sveće za Marka Ivkovića!
Za sve navijače Zvezde 21. novembar ostaće upisan kao crn dan u njihovoj istoriji, pošto je u Istanbulu, uoči utakmice protiv Galatasaraja 2014. godine ubijen Marko Ivković. Delije ga nikada nisu zaboravile. Ne prođe jedna utakmica da se na Severu ne skandira njegovo ime i ne vrti barjak na kome je jagoda, što je bio njegov nadimak.
Kobni trenutak dogodio se neposredno pred meč Evrolige u Abdi Ipekči dvorani u Istanbulu, kada je oko 400 Delija došlo na neprijateljsko gostovanje u nameri da pokušaju da uđu u halu i budu uz klub.
Međutim, ispred hale Abdi Ipekči došlo je do sukoba navijača dva kluba, u kome je navijač Galatasaraja Kadri Aktaš potegao nož i uboo u srce Ivkovića.
Borba za njegov život trajala je punih pet sati u bolnici u Istanbulu, ali lekari su na kraju samo konstatovali smrt.
Sahrana je obavljena nekoliko dana kasnije, na Bežanijskom groblju u Beogradu kada je veliki broj navijača Zvezde, ali i ostalih klubova došao da oda poslednju počast tragično nastradalom Ivkoviću. Bili su tu i predstavnici košakraškog i fudbalskog kluba, kao i igrači crveno-belih, a takođe i predstavnici Galatasaraja.
Pogledajte i kako izgleda mesto na kome je ubijen Marko Ivković, kao i sama istanbulska ”staza smrti” do Abdi Ipekči arene.
(Telegraf.rs)

Šta mislite o ovome?

Politika

Vesti iz politike

Romska partija: Umesto “šator politike”, novi format rešenja

NIКO NEMA PRAVA DA STVARA ATMOSFERU UNOŠENJA SUMNJU U LEGITIMITET VLASTI NAКON NAREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA, NAPROTIV, SVI IMAMO OBAVEZU DA КROZ INSTITUCIONALNI DIJALOG DAJEMO DOPRINOS ZA ODRŽAVANJE FER IZBORA. ONAJ КO NE RAZUME SA КIME I GDE SE VODI DIJALOG DOКAZUJE КUКAVIČLUК I NESPREMNOST ZA NALAŽENJE LEGITIMNIH PUTEVA PROHODNOSTI DEMOКRATSКE IDEJE.

Translate »
%d bloggers like this: