Sebastijan Sabo osvojio bronzu na EP u Kopenhagenu

Sebastijan Sabo blistao je na 50 m leptir na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Kopenhagenu.

Srpski plivač je u veoma dramatičnom finalu na 50 m leptir podelio bronzu sa Britancem Bendžaminom Praudom – 22,44.

Osvojio je bronzu, a stotinke su ga delile od zlata! Sebastijan Sabo blistao je na 50 m leptir na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Kopenhagenu. Srpski plivač je u veoma dramatičnom finalu na 50 m leptir podelio bronzu sa Britancem Bendžaminom Praudom – 22,44. Za stotinku je bio brži srebrni Ukrajinac Andrij Govorov (22,43), a za dve šampion, Rus Aleksandar Popkov – 22,42.

Sabo (21) je ostvario najveći uspeh u karijeri

Doneo je Srbiji posle nekoliko godina medalju na velikim takmičenjima. Mladi plivač novosadske Vojvodine prekjuče je najavljivao da će izboriti veliko finale. Da je u sjajnoj formi najavio je u kvalifikacijama kada je ostvario drugo vreme – 22,54.

U polufinalu je bio nedodriljiv u svojoj grupi, a vreme 22,46 bilo je treće, jer su u drugoj polufinalnoj trci dominirali Praud (22,18) i Popkov (22,27). U finalu je bio brži, a sjajnija medalja izmakla mu je za treptaj oka. Sabo je bio blizu i da obori državni rekord legendarnog Milorada Čavića – 22,36.

Sabo je prvog dana EP bio blizu finala na 100 m leptir. Bio je deveti (50,72), a borba za medalju mu je izmakla za devet stotinki. Zato je s pravom bio ubeđen da će blistati na 50 m leptir.

ŠORAK 18.

OSTALI naši plivači nisu uspeli da se domognu ni polufinala: na 100 m mešovito Stefan Šorak je bio 18. (53,98), a na 100 m slobodno Ivan Lenđer je bio 24. (47,92), Andrej Barna (48,05) i Uroš Nikolić 33. – 53,98.

Izvor i foto Novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Novi DOS: Velja Ilić, Stamatović, Tadić i Sergej idu na izbore bez Đilasa i Boška?!

Velja Ilić i Milan Stamatović već su počeli konsultacije sa Borisom Tadićem, Zoranom Živkovićem, Sergejem Trifunovićem i još nekim političkim činiocima oko formiranja novog DOS-a koji će pokušati da spasi šta se spasti može od loše vlasti i još gore opozicije okupljene u Đilasovom tzv. Savezu za Srbiju.

Translate »
%d bloggers like this: