Prvi tamnoputi igrač u reprezentaciji Srbije?

Džejson Prodanović nalazi se na spisku igrača koje će selektor proveriti ovih dana u Staroj Pazovi i, ako zadovolji, biće uveden u sistem FSS.
Mladi, 16-godišnji Džejson Prodanović, mogao bi da postane prvi tamnoputi reprezentativac Srbije u fudbalu ukoliko se, pre svega, pojavi, a potom i zadovolji na predstojećem selektivnom kampu u organizaciji FSS.
Naša “Kuća fudbala” odlučila je da veliki broj talentovane dece koja vuku korene iz naše zemlje, a žive i treniraju u inostranstvu, okupi na kampu koji će od 29. novembra do 1. decembra voditi selektor kadeta, igrača rođenih 2001. i kasnije, Vladimir Ješić.
On je napravio spisak od 24 igrača koji će se okupiti u Staroj pazovi i potom odigrati kontrolne utakmice protiv odgovarajućih selekcija Fudbalskog saveza Beograda i Fudbalskog saveza Vojvodine.
“Poziv za ove provere dobili su prvi put i naša deca koja su rođena i igraju u inostranstvu, a sve u skladu sa strategijom sportskog sektora FSS na čelu sa direktorom Goranom Bunjevčevićem, koordinatorima i selektorima mlađih selekcija, da oni najtalentovaniji iz dijaspore dobiju priliku da se nametnu i obuku dres zemlje svojih roditelja i predaka”, navodi se na portalu FSS.
Džejson Prodanović počeo je da se bavi fudbalom u Borusiji Dortmund za čiji je U14 i U15 tim nastupao u sezonama 2013/14 i 2014/15, posle čega se preselio u Rot Vajs Esen, gde je član U16 selekcije i najbolji strelac tog tima u dosadašnjem toku regionalne lige za ovaj uzrast.
Prodanović (16, 172 cm, 68 kg), kao krilni napadač, postigao je četiri gola uz jednu asistenciju na devet nastupa za Rot Vajs Esen, koji ima skor 3-1-6.
Rođen je 28. maja 2001. godine.
Evo i kompletnog Ješićevog spiska
Golmani
1. Krstović Luka (Crvena zvezda)
2. Ćetković Nikola (Sport tim, Banjaluka)
Odbrana
3. Đorđević Veljko (Čukarički)
4. Stanišić Nikola (Zvijezda 09 Stanišići)
5. Dukić Mateja (Čukarički)
6. Ćorković Ivan (Teleoptik)
7. Eraković Strahinja (Crvena zvezda)
8. Balaž Bojan (Teleoptik)
9. Čestić Sava (Šalke 04)
10. Trivunić David (Karlsrue)
Sredina terena
11. Pavlović Lazar (Teleoptik)
12. Novaković Martin (Teleoptik)
13. Ćorić Nikola (Čukarički)
14. Ružičić Srđan (Sport Tim)
15. Radojičić Stefan (Čukarički)
16. Savić Dragoljub (Vojvodina)
17. Jočić Bogdan (Crvena zvezda)
Napad
18. Jakšić Bogdan (Teleoptik)
19. Velikić Luka (Crvena zvezda)
20. Frei Filip (Cirih)
21. Rukavina David (Zvijezda 09 Stanišići)
22. Prodanović Džejson (Rot Vajs Esen)
23. Vidosavljević Milutin (Čukarički)
24. Đermanović Jovan (Štutgart)
Izvor i foto

Šta mislite o ovome?

Politika

Vesti iz politike

Romska partija: Umesto “šator politike”, novi format rešenja

NIКO NEMA PRAVA DA STVARA ATMOSFERU UNOŠENJA SUMNJU U LEGITIMITET VLASTI NAКON NAREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA, NAPROTIV, SVI IMAMO OBAVEZU DA КROZ INSTITUCIONALNI DIJALOG DAJEMO DOPRINOS ZA ODRŽAVANJE FER IZBORA. ONAJ КO NE RAZUME SA КIME I GDE SE VODI DIJALOG DOКAZUJE КUКAVIČLUК I NESPREMNOST ZA NALAŽENJE LEGITIMNIH PUTEVA PROHODNOSTI DEMOКRATSКE IDEJE.

Translate »
%d bloggers like this: