Protest Zelene stranke ispred Američkog kutka – Pod maskama protiv globalnog zagrevanja!

Omladina Zelene stranke u sredu 14.06.2017. god, na Trgu mladenaca u Novom Sadu, izvela je performans „pod maskama“, kako bi skrenula pažnju na opasnost i posledice globalnog zagrevanja, jer smatramo da se ovoj temi posvećuje jako malo pažnje i ne shvata se prava suština i ozbiljnost ovog problema koji se tiče cele planete.

Cilj performansa, koji se odigrao u neposrednoj blizini Američkog kutka, bio je da se uputi apel američkoj administraciji da preispita svoju odluku o napuštanju Pariskog sporazuma o klimatskim promenama. Tim povodom, nakon performansa, zaposlenima Američkog kutka omladina Zelene stranke poklonila je korpu sa zelenim jabukama i flašom kupinovog vina, simbolima zdravog života i povratka prirodi.

Pored ovog poklona, Omladina Zelene stranke predala je i pismo specijalnom savetniku predsednika SAD-a za internacionalna pitanja vezana za energetiku i životnu sredinu, gospodinu Džordžu Dejvidu Benksu. U tom pismu, administracija Sjedinjenih Američkih Država zamoljena je da još jednom razmisli i preispita svoju odluku o napuštanju Pariskog sporazuma u nadi da će se ti pregovori nastaviti i da će se SAD pridružiti ostatku sveta u borbi protiv globalnog zagrevanja i emisije štetnih gasova, a sve u cilju da se obezbedi zdrava budućnost svima na našoj planeti, jer drugu nemamo.
Ovim putem se zahvaljujemo okupljenim građanima, koji su iskazali visok nivo ekološke svesti i podržali ovaj naš protest.

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: