Protest Zelene stranke ispred Američkog kutka – Pod maskama protiv globalnog zagrevanja!

Omladina Zelene stranke u sredu 14.06.2017. god, na Trgu mladenaca u Novom Sadu, izvela je performans „pod maskama“, kako bi skrenula pažnju na opasnost i posledice globalnog zagrevanja, jer smatramo da se ovoj temi posvećuje jako malo pažnje i ne shvata se prava suština i ozbiljnost ovog problema koji se tiče cele planete.

Cilj performansa, koji se odigrao u neposrednoj blizini Američkog kutka, bio je da se uputi apel američkoj administraciji da preispita svoju odluku o napuštanju Pariskog sporazuma o klimatskim promenama. Tim povodom, nakon performansa, zaposlenima Američkog kutka omladina Zelene stranke poklonila je korpu sa zelenim jabukama i flašom kupinovog vina, simbolima zdravog života i povratka prirodi.

Pored ovog poklona, Omladina Zelene stranke predala je i pismo specijalnom savetniku predsednika SAD-a za internacionalna pitanja vezana za energetiku i životnu sredinu, gospodinu Džordžu Dejvidu Benksu. U tom pismu, administracija Sjedinjenih Američkih Država zamoljena je da još jednom razmisli i preispita svoju odluku o napuštanju Pariskog sporazuma u nadi da će se ti pregovori nastaviti i da će se SAD pridružiti ostatku sveta u borbi protiv globalnog zagrevanja i emisije štetnih gasova, a sve u cilju da se obezbedi zdrava budućnost svima na našoj planeti, jer drugu nemamo.
Ovim putem se zahvaljujemo okupljenim građanima, koji su iskazali visok nivo ekološke svesti i podržali ovaj naš protest.

Politika

Vesti iz politike

Novi DOS: Velja Ilić, Stamatović, Tadić i Sergej idu na izbore bez Đilasa i Boška?!

Velja Ilić i Milan Stamatović već su počeli konsultacije sa Borisom Tadićem, Zoranom Živkovićem, Sergejem Trifunovićem i još nekim političkim činiocima oko formiranja novog DOS-a koji će pokušati da spasi šta se spasti može od loše vlasti i još gore opozicije okupljene u Đilasovom tzv. Savezu za Srbiju.

Translate »
%d bloggers like this: