Poslanici i činovnici ne treba da sede u telećoj koži!

Zelena stranka protiv neekološkog repariranja stolica i fotelja u Skupštini Srbije

Zelena stranka protivi se odluci Skupštine Srbije da stolice i fotelje presvuče telećom kožom. U skladu sa svojim načelima, uverenjima, etičkim i ljudskim (humanim) normama i vrednostima, Zelena stranka je protiv upotrebe kože i krzna životinjskog porekla. Kako smo bili odlučno protiv gajenja životinja krznašica radi proizvodnje krzna, smatramo da nabavka teleće kože za stolice i fotelje nije ni smislena, niti opravdana.

Zelena stranka u mnogim segmentima podržava i saglasna je sa mnogim udruženjima koja su odlučna u borbi za očuvanje životinja. Kako je za 1.000 kvadratnih metara kože, potrebno da strada najmanje 200 teladi, Zelena stranka saglasna je sa stavovima udruženja, da postoje i druga, više nego prihvatljiva rešenja, kako bi se stolice i fotelje presvukle nekim drugim, jednako kvalitetnim materijalom.

Izričito sam protiv nabavke teleće kože za potrebe presvlačenja stolica i fotelja u Skupštini Srbije. Znamo svi da postoje i drugi materijali koji su dovoljno izdržljivi i kvalitetni i da sigurno nije potrebno da je to baš od teleće kože. Meni je ovo sa svakog aspekta neprihvatljivo”, istakla je predsednica Saveta Zelene stranke za dobrobit i zaštitu životinja, Dušanka Stefanović Radisavljević.

Zelena stranka je od svog osnivanja posebno mesto posvetila očuvanju i zaštiti životinja, te apelujemo na republičku Skupštinu i one koji odlučuju o ovom pitanju, da odustanu od ove nabavke i da se okrenu ekološki i etički prihvatljivim materijalima. I tada će Skupština moći jednako da radi i donosi odluke kao i do sada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: