Počeli izbori u Olimpijskom komitetu Srbije – ko će naslediti Divca?

Izbori u OKS počinju – Izvršni odbor OKS otvorio je danas izborni postupak za organe Olimpijskog komiteta u olimpijskom ciklusu Tokio 2020. u kojem će se birati predsednik, članovi Izvršnog, Nadzornog odbora i Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije.
U Olimpijskom komitetu Srbije počeo je izborni proces kojim će se staviti tačka na period nestabilnosti, pre svega oko imena koje će zameniti sadašnjeg predsednika u ostavci, Vladu Divca.
Prva faza izbornog procesa, dostavljanje nominacija odnosno kandidatura od stane članova OKS trajaće sedam dana, a rok za dostavljanje je 3. april do 16 časova. Nakon toga od svih kandidata tražiće se da dostave dokaze o ispunjenosti uslova koje propisuje Statut Olimpijskog komiteta Srbije. U nastavku izborne procedure Izborna komisija će utvrditi ispravnost kandidatura i proslediti je Izvršnom odboru u cilju utvrđivanja konačne liste kandidata i zakazivanja Izborne sednice Skupštine OKS.
U ĐERU 34 SPORTISTA
Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije usvojio je brojčanu prijavu (kada su u pitanju individualni sportovi) prema kojoj će Srbiju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Đeru od 23. do 29. jula predstavljati 34 sportista u 7 sportova: atletici, gimnastici, biciklizmu, džudou, plivanju, kajaku i tenisu. Ženska odbojkaška reprezantacija mogla bi da se priključi Timu Srbije za EYOF u Đeru ukoliko na Evropskom prvenstvu koje se održava od 1. do 9. aprila izbori plasman uprvih 7 ekipa.
Izvor i foto Mozzartsport

Podeli ovo:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Next Post

SK predlozi za klađenje 29 mart

Сре мар 29 , 2017
SK predlozi za klađenje 29 mart 29/03/17 20:30 RESENDE – NOVA IGUACU Oba tima će postići najmanje po gol na meču 20:45 HIBERNIAN – MORTON Hibernian će pobediti na meču. 20:45 DARLINGTON – BRADFORD P.A. Darlington će pobediti na meču.   Izvor Sportsko klađenje
Translate »