Plava šljaka ponovo u Madridu?

Retko kome se svideo eksperiment iz 2012. godine kada su organizatori turnira u Španiji promenili boju podloge
Retko kome se svideo eksperiment koji su organizatori turnira u Madridu napravili 2012. godine. Tada su umesto standardne narandžaste stavili plavu šljaku i tako izazvali salvu negativnih komentara.
Najglasniji su bili najbolji svetski teniseri Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, kao i mnoge teniserke poput Marije Šarapove i Karoline Voznijacki koja se na tom takmičenju povredila.
Ipak, nekadašnji rumunski teniser, sada uspešni biznismen i direktor Mastersa u Madridu Jon Cirjak smatra da je plava šljaka dobra stvar.
– Svima se dopadala ta šljaka. Mogli ste lopticu bolje da vidite, jedini problem je bio što su se igrači previše klizali, ali se nikada nisu žalili na boju. Televizije i teniseri su se složili sa činjenicom da su mogli bolje da vide lopticu. Nadam se da ćemo je ponovo imati, svi je žele – kaže Cirjak u intervjuu za “El Espanjol”.
Postojale su spekulacije da bi turnir mogao da se preseli iz španske prestonice, ali je Cirjak istakao da ima odličnu saradnju sa gradonačelnikom Manuelom Karmenom i da će turnir tu ostati još 50 godina.
– Dobio sam nekoliko ponuda, ali će takmičenje ostati u Madridu najmanje do 2021. godine, čak želimo što pre da produžimo ugovor. Što pre to bolje.
Govorio je o Rafaelu Nadalu i o tome da turnir može da preživi i bez njega.
– Ako ostane zdrav može da igra na visokom takmičarskom nivou bar još dve-tri godine. Turnir će preživeti i bez njega, jer Madrid voli sport, a Rafa 2002. i 2003. nije bio tu – zaključio je Cirjak.
PREDLOG ZA PROMENU
Imao je Cirjak i veoma zaniljmvi predlog za promenu u igri.
– Da sam teniski bog napravio bih mnogo veće lopte, usporio igru i smanjio broj gemova po setu na četiri – kaže Cirjak.
Izvor i foto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: