Paspalj ima originalan predlog za spas srpske klupske košarke, ali i fudbala!

Žarko Paspalj je izneo nov predlog kada je u pitanju način izvođenja privatizacije.O privatizaciji se godinama polemiše u Srbiji, mnogi je predlažu kao rešenje za finansijske probleme naših klubova, i to nije ništa novo.
Svedoci smo i ovih dana – i Partizan i Crvena zvezda mts ponovo su u velikim finansijskim problemima i ovo leto doneće novu neizvesnost kada su naši najbolji klubovi u pitanju.
Crno-beli su ostali i bez predsednika Nikole Pekovića i bez trenera Džikića, a i Zvezda će imati muke da zadrži trenera Dejana Radonjića i nekolicinu ključnih igrača.
Ako se ništa suštinski ne promeni u narednom periodu, finansijskih problema će biti i dalje, ali za to vreme naš proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj predlaže rešenje za spas srpske klupske košarke, ali ne samo košarke, nego i fudbala.
On, naime, smatra da bi fudbalski i košarkaški klubovi trebalo da budu privatizovani ”u paketu” i da se tako košarkaški klubovi na neki način ”šlepaju” uz fudbalske.
”Da se ne lažemo – košarka nije profitabilan sport. Stoga bi privatizacija košarkaških klubova trebalo da bude sprovedena u paketu sa prodajom fudbalskih klubova! Samo tako i nikako drugačije. Ne vidim drugi način da naš trofejni sport opstane.
Košarkaški klubovi, nažalost, nebitni su u svetu biznisa jer ne donose pare. Zato, samo šlepajući se uz neke nove fudbalske gazde bi i košarka preživela. Slično rade Barselona, Real, Fenerbahče…”
, objašnjava Paspalj u izjavi za ”Alo”.
A dok se to ne dogodi, Paspalj smatra da država mora da pomaže našim košarkaškim klubovima, jer bez toga njima opstanka nema.
Izvor i foto SportskeNet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: