OHR I OEBS uvode sankcije ukoliko dođe do izborne krađe u Bijeljini!

PRVI NA LISTI SANKCIJA ŽIKO KRUNIĆ

Nedeljko Ćorić
Žiko Krunić

OHR i OEBS donijeće oštre sankcijske mjere za sve aktere izbornog procesa, ukoliko dođe do krađe glasova na području Grada Bijeljine, gdje se u RS očekuje najveća izborna krađa a prvi na meti za “odstrel” mogao bi se naći Žiko Krunić, predsjednik bijeljinske Gradske izborne komisije ( GIK ).
Prema pouzdanim informacijama iz OHR-a i OEBS-a, iste mjere će se primjeniti i za druge opštine i gradove u BiH, ali se u Bijeljini očekuje ubjedljivo najveća izborna krađa.

Vojin Mitrović

Kako saznajemo iz nekih izvora, (kada je u pitanju Bijeljina!) scenario za izbornu krađu na području Grada Bijeljine navodno su prije izvjesnog vremena dogovorili Žiko Krunić i Vojin Mitrović a u tu krađu, tvrde izvori, biće navodno uključeni još Nedeljko Ćorić i Darko Mitrić. Ukoliko OHR i OEBS utvrde da je došlo do krađe u Bijeljini i drugim opštinama, svi odgovorni dobiće trajnu zabranu političkog angažovanja i obavljanja bilo kakve javne funkcije!

Naime, takvu odluku, ukoliko dođe do izborne krađe i političke korupcije, već su dogovorili visoki predstavnik u BiH Valentin Incko i šef Misije OEBS-a u BiH Piter Tejlor.

Kako ekskluzivno saznajemo, ukoliko dođe do krađe, a najveća se očekuje kada su u pitanju lični glasovi, svi odgovorni akteri biće pod trajnim sankcionim mjerama u skladu sa Bonskim ovlaštenjima. Ove mjere, kao što je poznato, već godinama nisu upotrijebljene, ali je zato i dalje na snazi odluka protiv ogromnog broja političara i javnih ličnosti koji su trajno sankcionisani i ne mogu biti uključeni u politički život niti obavljati bilo koju javnu funkciju. OHR i OEBS, tvrdi naš izvor, pomno ce pratiti kompletan izborni proces, sa posebnom pažnjom na Bijeljinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: