"Novak slem najveće ostvarenje u istoriji tenisa"

Novak Đoković ostvario je u 2016. godini nešto o čemu maštaju gotovo svi vrhunski teniseri
Srpski teniser je osvajanjem Rolan Garosa postao tek treći čovek u istoriji koji u isto vreme drži sva četiri Gren slema, a to su pre njega uspeli samo Don Badž i Rod Lejver.
Ono što Novaka izdvaja je da je prvi čovek u istoriji koji je osvojio četiri uzastopna Gren slema na tri različite podloge i to u eri tenisa koji mnogi smatraju zlatnom.
Iako su mnogi mediji, pre svega britanski, retko isticali ovaj neverovatan poduhvat, zanimljivo je šta je o tome pre tri godine rekao jedan od najboljih igrača u istoriji Bjorn Borg.
„Poslednji koji je to uspeo je Rod Lejver. Ali, pogledajte samo konkurenciju danas, neverovatna je. Kada bi Đoković uspeo da osvoji četiri u nizu, to bi svakako bilo najveće ostvarenje u istoriji. Još je daleko, ali igra neverovatan tenis“, rekao je Borg krajem 2013. godine.
Srpski teniser uspeo je tri godine kasnije da ostvari nezamislivo i u konkurenciji Rafaela Nadala, Endija Marija i Rodžera Federera dođe do četiri uzastopna Gren slema.
VIDEO FRENCH OPEN 2016
Izvor i foto
 

Šta mislite o ovome?

Politika

Vesti iz politike

Romska partija: Umesto “šator politike”, novi format rešenja

NIКO NEMA PRAVA DA STVARA ATMOSFERU UNOŠENJA SUMNJU U LEGITIMITET VLASTI NAКON NAREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA, NAPROTIV, SVI IMAMO OBAVEZU DA КROZ INSTITUCIONALNI DIJALOG DAJEMO DOPRINOS ZA ODRŽAVANJE FER IZBORA. ONAJ КO NE RAZUME SA КIME I GDE SE VODI DIJALOG DOКAZUJE КUКAVIČLUК I NESPREMNOST ZA NALAŽENJE LEGITIMNIH PUTEVA PROHODNOSTI DEMOКRATSКE IDEJE.

Translate »
%d bloggers like this: