Najavljene radikalne promene u fudbalu, utakmica će trajati 60 minuta?

Novepromene u fudbalu – Međunarodni odbor fudbalskih saveza (IFAB) je telo koje određuje fudbalska pravila, a izgleda da sada imaju novu ideju.
Pravila fudbalske igre se manjaju, skoro da svake godine imamo po neku sitnu promenu, a od samog početka fudbala pa do danas desile su se tektonske promene.
Nove bi mogle da uslede uskoro, “IFAB”, odnosno Međunarodni odbor fudbalskih saveza, podneo je inicijativu za promenu nekoliko pravila u fudbalu, a te promene bi mogle da budu ogromne i veliki šok za gledaoce, ali i za učesnike.
Da li pozitivan ili negativan šok, ostaje da vidimo ukoliko se te promene dese u budućnosti.
Sve se radi u cilju povećanja fer-pleja, a na osnovu žalbi koje su u ovom odboru dobijali u prethodnim godinama od strane fudbalskih klubova, fudbalera, trenera…
Možda i najradikalnija promena bi mogla da bude smanjenje toka utakmice sa 90 na 60 minuta, druga je da nakon kornera i slobodnih udaraca igrač koji izvodi prekid može ponovo igrati loptom.
Ima još, sudija će moći da svira kraj utakmice ili poluvremena samo kada je lopta van terena, odnosno kada je prekid, kako se ne bi prekidao napad tima.
“Ovo je radikalan dokument. Pravimo revoluciju, želimo da fudbal bude još bolji”, rekao je David Elernaj, tehnički direktor IFAB-a.


Izvor i foto SportskeNet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: