Ko bi igrao regionalnu ligu ako bi se u ovom trenutku prekinuli šampionati bivše SFRJ?

Najveći gubitnik bi svakako bio Hajduk iz Splita
Regionalna liga – tiha patnja svih ljubitelja fudbala i fudbalskih stručnjaka u regionu!
Liga o kojoj se stidljivo priča nekoliko godina unazad i liga koja bi trebalo da zaživi od 2018. godine. Podsetimo, to je nedavno otkrio predsednik FSS Slaviša Kokeza.
Ideja je da se to takmičenje igra paralelno sa domaćim šampionatima, a održavalo bi se između februara i maja. Same nagrade ne bi bile male, već bi bile veoma značajne i imale bi veliki uticaj na budžete svih klubova – izjavio je Kokeza u julu.
Pobednik bi dobio 2.5 miliona evra i mesto u Ligi šampiona, a generalna ideja je da se takmiči 12 klubova – Srbija bi imala četiri predstavnika, Hrvatska tri, BiH dva i po jedno mesto bi dobili Slovenija, Crna Gora i Makedonija.
Tu se stalo i to su poslednje informacije. Novih, barem što se tiče regionalne lige, nemamo.
Ali smo zato odlučili da na polusezoni, ili nešto više od te granice, podvučemo liniju i vidimo kojih 12 timova bi igralo regionalnu ligu da se sada biraju klubovi po plasmanu.
Srbija: Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Napredak
Hrvatska: Rijeka, Dinamo, Osijek.
Bosna i Hercegovina: Zrinjski, Radnik Bijeljina.
Slovenija: Maribor
Makedonija: Vardar
Crna Gora: Budućnost
U Sloveniji je odigrano najviše kola do sada – 17! U Srbiji, Hrvatskoj i BiH 16, a u Crnoj Gori i Makedoniji 15.
Rijeka je osvojila najviše bodova (42), dok jedan manje ima Crvena zvezda (41). Potom slede Maribor 37, Budućnost 36, Dinamo 36, Zrinjski 35, Partizan 35, Vojvodina 35, Vardar 34, Osijek 33, Napredak 31, Radnik 29.
Izvor i foto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: