Još 100 dana!

Prvenstvo Evrope u Atletici počinje za tačno 100 dana u Beogradu. Pripreme se polako privode kraju.
Pripreme za najveći atletski događaj organizovan na našim prostorima uveliko su u toku.
Odbrojavanje je počelo i još sto dana ostalo je do početka Evropskog atletskog prvenstva u dvorani, koje će se održati u Kombank areni od 3.do 5.marta 2017.godine.
Tim povodom u sredu je organizovano druženje sa medijima u Atletskoj dvorani na Banjici. Na samoj stazi unutar dvorane prisutnima se obratio presednik Lokalnog organizacionog komiteta Slobodan Branković, direktor takmičenja Predrag Momirović, savezni selektor Slobodan Popović i predstavnik sektora marketing Milan Ćirilović.
“Organizacija atletskog spektakla teče po planu i danas 100 dana pre početka EP je prilika da se još jednom zahvalimo Ministartsvu omladine i sporta Srbije i Gradu Beogradu na velikoj podršci. Zahvaljujući njima mi ćemo organizovati najveći atletski događaj u istoriji samostalne Srbije, a s obzirom da smo kupili montažno atletsko borilište, ono će po završetku takmičenja biti postavljeno u nekom od gradova u Srbiji, čime ćemo dobiti još jednu atletsku dvoranu. Hvala i našim sponzorima MTS-u, Volkswagen-u i Dunav osiguranju koji su uz nas, a u narednim nedeljama potpisaćemo ugovore sa još nekim uglednim sponzorima i partnerima”,  rekao je Branković.
Ovom prilikom  sumirani su utisci o poseti Evropske atletske federacije koja je završena pre dve nedelje, o potencijalnim problemima i rešenju istih. Direktor takmičenje podsetio nas je na broj prijavljenih atletičara (705 preliminarno prijavljenih atletičara iz 48 zemalja će se takmičiti u 26 disciplina, 355 muškaraca, 350 devojaka) dok nam je Slobodan Popović pričao o pripremama i planovima naših atletičara do pred samo takmičenje u martu.
“Svi naši reprezentativci su zdravi i uskoro će početi sa pripremama za Prvenstvo Evrope i novu sezonu. Većina atletičara će pripreme obaviti u Srbiji, a Mihail Dudaš i Tamara Salaški će se pripremati i u Južnoj Africi. Još uvek je rano da pričamo o očekivanjima, ali nema sumnje da će svi oni dati sve od sebe da postignu što bolji rezultat pred domaćom publikom u Kombank areni” istakao je selektor Popović.
Za organizaciju 34. Evropskog atletskog prvenstva u dvorani biće potrebno 450 volontera. Do sada se prijavilo preko 700 kandidata, obavljeno je preko 600 intervjua i u toku je finalna selekcija.
Pored volontera iz Srbije podršku organizaciji pružiće i oko 50 volontera iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Italije, Nemačke, Češke, Slovačke, Turske, Holandije, Belgije, Jermenije i Gruzije.
Na kraju druženja premijerno su emitovani promotivni spotovi snimljeni sa naših pet atletičara: Ivanom Španović, Asmirom Kolašincem, Lazarom Anićem, Amelom Terzić i Mihailom Dudašem. Oni će biti korićeni u reklamnoj kampanji Prvenstva Evrope u dvorani 2017.godine, a naši atletičari pozivaju svoje sugrađane da na vreme kupe ulaznice i budu deo pravog atletskog spektakla.
Prodaja ulaznica po popularnim cenama počela je na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na sajtu – http://www.belgrade2017.org/sr/tickets .
Izvor i foto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: