Hrvatska "otela" Partizanu trećinu terena (VIDEO)

Crno-beli tokom utakmice nekoliko desetina puta pređu državnu granicu, ali ih do sada još niko nije zaustavio i tražio pasoš, a sjajnu reportažu donela je RTRS
Rat u bivšoj Jugoslaviji stvorio je besmislice, a jedna od njih je i da se teren Partizana nalazi na teritoriji dve države.
Naravno, ne radi se o beogradskim crno-belima, već o Partizanu iz Kostajnice osnovanom 1954, članu Regionalne lige RS (Zapad), koji je nedavno u 13. kolu savladao lidera Dubrave 2:1 golovima Steve Kovačevića i Benjamina Delismajlovića i došao do šeste pozicije.
Elem, kada su crtane granice 1995. preko terena Partizana je povučena granična linija, pa se dve trećine nalaze u Republici Srpskoj, a jedna u Hrvatskoj. Inače, granica kod Kostajnice trebalo je da ide rekom Unom.
VIDEO 
Pošto je trećina terena u Evropskoj uniji, po nekoj logici i mi imamo pravo da se takmičimo u Ligi šampiona – ovako fudbalski apsurd uz dozu šale objašnjava Mustafa Bekirovski, ekonom Partizana iz Kostajnice, koji na mečeve dolazi sa pasošom u džepu, jer ako lopta ode u obližnji šumarak, mora da prelazi granicu. – Na sreću, do sada nisam imao nikakvih problema, niti su mi tražili pasoš.
Mi smo jedini neutralni teren na svetu
Klupe za rezervne igrače su na teritoriji Hrvatske, a fudbaleri koji igraju na levoj strani terena za vreme utakmice više puta prelaze državnu granicu, što je jedinstven primer na svetu.
Imamo predlog za FIFA i UEFA da sve utakmice koje se trebaju igrati na neutralnom terenu igraju kod nas, pošto smo mi jedini neutralni teren na svetu – kaže potrepredsnik Partizana Zoran Avramović.
Izvor i foto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: