Hrvatska "otela" Partizanu trećinu terena (VIDEO)

Crno-beli tokom utakmice nekoliko desetina puta pređu državnu granicu, ali ih do sada još niko nije zaustavio i tražio pasoš, a sjajnu reportažu donela je RTRS
Rat u bivšoj Jugoslaviji stvorio je besmislice, a jedna od njih je i da se teren Partizana nalazi na teritoriji dve države.
Naravno, ne radi se o beogradskim crno-belima, već o Partizanu iz Kostajnice osnovanom 1954, članu Regionalne lige RS (Zapad), koji je nedavno u 13. kolu savladao lidera Dubrave 2:1 golovima Steve Kovačevića i Benjamina Delismajlovića i došao do šeste pozicije.
Elem, kada su crtane granice 1995. preko terena Partizana je povučena granična linija, pa se dve trećine nalaze u Republici Srpskoj, a jedna u Hrvatskoj. Inače, granica kod Kostajnice trebalo je da ide rekom Unom.
VIDEO 
Pošto je trećina terena u Evropskoj uniji, po nekoj logici i mi imamo pravo da se takmičimo u Ligi šampiona – ovako fudbalski apsurd uz dozu šale objašnjava Mustafa Bekirovski, ekonom Partizana iz Kostajnice, koji na mečeve dolazi sa pasošom u džepu, jer ako lopta ode u obližnji šumarak, mora da prelazi granicu. – Na sreću, do sada nisam imao nikakvih problema, niti su mi tražili pasoš.
Mi smo jedini neutralni teren na svetu
Klupe za rezervne igrače su na teritoriji Hrvatske, a fudbaleri koji igraju na levoj strani terena za vreme utakmice više puta prelaze državnu granicu, što je jedinstven primer na svetu.
Imamo predlog za FIFA i UEFA da sve utakmice koje se trebaju igrati na neutralnom terenu igraju kod nas, pošto smo mi jedini neutralni teren na svetu – kaže potrepredsnik Partizana Zoran Avramović.
Izvor i foto

Šta mislite o ovome?

Politika

Vesti iz politike

Romska partija: Umesto “šator politike”, novi format rešenja

NIКO NEMA PRAVA DA STVARA ATMOSFERU UNOŠENJA SUMNJU U LEGITIMITET VLASTI NAКON NAREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA, NAPROTIV, SVI IMAMO OBAVEZU DA КROZ INSTITUCIONALNI DIJALOG DAJEMO DOPRINOS ZA ODRŽAVANJE FER IZBORA. ONAJ КO NE RAZUME SA КIME I GDE SE VODI DIJALOG DOКAZUJE КUКAVIČLUК I NESPREMNOST ZA NALAŽENJE LEGITIMNIH PUTEVA PROHODNOSTI DEMOКRATSКE IDEJE.

Translate »
%d bloggers like this: