Filipović novi kapiten Srbije: Najbitnije je da ne zaboravim da je moja uloga bila i pre u vodi

Olimpijski, svetski i evropski šampioni Delfini počeli „novi život“ bez dosadašnjeg penzionisanog kapitena Živka Gocića i Slobodana Nikića
Srpski vaterpolisti prošle nedelje počeli su novu reprezentativnu sezonu. U prvoj utakmici posle Olimpijskih igara i osvajanja zlatne medalje u Riju, Srbija je pobedila Rumuniju ubedljivim rezultatom (19:8), a ekipu je predvodio novi kapiten reprezentacije, Filip Filipović.
Selektor Savić mi je ukazao priliku i na kapitensku ulogu gledam kao čast, ali i obavezu, za koju sam siguran da sam dovoljno zreo da je ispunim – rekao je Filipović.
Levoruki golgeter ističe da će pokušati da ne promeni mnogo toga, već da će se truditi da se na manje primetan način integriše kao kapiten.
Najbitnije je da ne zaboravim da je moja uloga bila i pre u vodi i da tako treba da ostane. Kapitenska traka donosi mnogo odgovornosti i obaveza prema timu, ali često može dovesti do zamke u koju ne želim da upadnem, a to je da manje razmišljam o igri i segmentima koje treba u svakom trenutku da popravim. Nastavićemo kao i do sada, kada se ništa nije radilo na svoju ruku. Sve ćemo se zajednički dogovarati i smatram da je to dobitna kombinacija za uspeh i atmosferu – istakao je Filipović.
Izvor i foto

Šta mislite o ovome?

Politika

Vesti iz politike

Romska partija: Umesto “šator politike”, novi format rešenja

NIКO NEMA PRAVA DA STVARA ATMOSFERU UNOŠENJA SUMNJU U LEGITIMITET VLASTI NAКON NAREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA, NAPROTIV, SVI IMAMO OBAVEZU DA КROZ INSTITUCIONALNI DIJALOG DAJEMO DOPRINOS ZA ODRŽAVANJE FER IZBORA. ONAJ КO NE RAZUME SA КIME I GDE SE VODI DIJALOG DOКAZUJE КUКAVIČLUК I NESPREMNOST ZA NALAŽENJE LEGITIMNIH PUTEVA PROHODNOSTI DEMOКRATSКE IDEJE.

Translate »
%d bloggers like this: