Đorđević saopštio spisak i najavio: Idemo u borbu na medalju na Eurobasketu!

Saopšten spisak – Okupljanje reprezentacije zakazano je za 20. jul u Beogradu, a tri dana kasnije putuje se na Kopaonik. Prva prijateljkska utakmica je 2. avgusta protiv univerzitetske reprezentacije Srbije
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Saša Đorđević saopštava u ovom trenutku spisak kandidata za nacionalni tim koji će se spremati za Eurobasket (31. avgust – 17. septembar) u Izraelu, Finskoj, Rumuniji i Turskoj.
Srbija će na šampionatu Evrope igrati u grupi D u Istanbulu sa selekcijama Turske, Rusije, Letonije, Belgije i Velike Britanije.
Selektor će saopštiti 24 imena na širem spisku kandidata, a posle nekoliko dana skratiće spisak na 18 igrača.
 Nikola Jokić se nalazi na spisku kao i Boban Marjanović, ali i Nemanja Bjelica koji je pozvan kao 25. a trenutno je na oporavku u Americi.
Pogledajte cveo video:

Pred nama je zahtevno Evropsko prvenstvo, jer su favoriti ozbiljni i šalju najjače sastave. To je i naš zadatak i imperativ. Ovo je četvrta sezona koja radimo u istom sasatavu
– Imamo 25 igrača počevši od tog poslednjeg koji je u Americi na pripremama u Amerci, a to je Nemanja Bjelica. Videćemo šta će biti s njim.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Ne bežimo od toga da svaki put kada se skupimo istaknemo medalju kao cilj, a tako će biti i sada. Kapiten Teodosic je rekao da dosta toga zavisi u kakvom ćemo sastavu biti, ali mi kao Srbija sa velikim kvalitetom ne smemo da postavljamo ciljeve niže od toga – rekao je Ðorđević na konferenciji za medije u Kući košarke u Sazonovoj.
On je dodao da će glavni konkurenti na kontinentalnim šampionatu biti Litvanija, Španija, Turska i Grčka.
– Turska je 30 odsto jača na svom terenu, Litvanija je u punom sastavu, Španiji samo neće igrati sa Mark Gasol, a Grke predvodi NBA zvezda Janis Adetokumpo. Tu je i Hrvatska sa zamajcem iz prošle godine, kao i Francuska, Italija, Slovenija…”, rekao je selektor.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Na Ðorđevićevom spisku od 25 igrača nalazi se i Nikola Jokić, čiji nastup na EP je pod upitnikom. Ðorđević je kratko i jasno poručio da to nije pitanje za njega.
Jel se ja zovem Nikola Jokić? Odgovorio sam na pitanje – odsečno je naveo.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Prema njegovim rečima svi reprezentativci su u odličnom fizičkom stanju, izuzev povređenog Nemanje Bjelice koji je takođe na spisku.
Razgovarao sam sa svim igračima, u tom trenutku niko nije mogao da zna šta može da mu se desi do kraja sezone. Svi su u dobrom fizičkom stanju, osim Bjelice, i ne vidim nijedan razlog da se ne odazovu pozivu.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Novinare je interesovalo da li će Ðorđević predvoditi Srbiju i posle šampionata Evrope.
Već sam odgovorio na to pitanje, sada pričamo o drugim stvarima. Ne želim da se ponavljam – zaključio je Ðorđević.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Izvor i foto Telegraf
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: