Budućnost suspendovana

Košarkaški savez Crne Gore reagovao po nalogu FIBA
KS Crne Gore je, na preporuku FIBA, suspendovao Budućnost zbog učešća u Evrokupu.
Ako se nešto kasnije ne promeni, to praktično znači, da Podgoričani neće moći da igraju domaći šampionat kome su trebali da se priključe po završetku obaveza u ABA ligi.
Kao što je poznato, KSCG kao dobio upozorenje od FIBA da do 25. novembra preduzme korake protiv Budućnosti zbog odluke da igra Evrokup, uz prenju da će u suprotnom reprezentacija biti suspendovana iz međunarodnih takmičenja. Iz KSCG su tako ispoštovali preporuku FIBA, kao što su najavili, ali će pomno pratiti situaciju i ukoliko isti potez ne povuku ostali savezi, biće skinuti i sankcije Budućnosti.
To znači da će se čekati reakcije Španaca po pitanju Unikahe, Valensije, Bilbaoa i Mursije, kao i Nemaca u slučaju Bajerna. A, realno, malo je verovatno da će ovi savezi izbaciti pomenute klubove iz svojih šampionata.
Baš zbog toga, suspenzija Budućnosti se može nazvati uslovno. To se vidi i između redova u izjavi Petra Popovića, generalnog sekretara KS Crne Gore.
Morali smo da donesemo odluku o suspenziji, ali odluka važi samo ako je FIBA primijeni na sve klubove učesnike Evrokupa. Ako bilo koga FIBA abolira, mi ćemo da povučemo odluku o suspenziji – rekao je Popović za Vijesti.
Izvor i foto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: