Budućnost suspendovana

Košarkaški savez Crne Gore reagovao po nalogu FIBA
KS Crne Gore je, na preporuku FIBA, suspendovao Budućnost zbog učešća u Evrokupu.
Ako se nešto kasnije ne promeni, to praktično znači, da Podgoričani neće moći da igraju domaći šampionat kome su trebali da se priključe po završetku obaveza u ABA ligi.
Kao što je poznato, KSCG kao dobio upozorenje od FIBA da do 25. novembra preduzme korake protiv Budućnosti zbog odluke da igra Evrokup, uz prenju da će u suprotnom reprezentacija biti suspendovana iz međunarodnih takmičenja. Iz KSCG su tako ispoštovali preporuku FIBA, kao što su najavili, ali će pomno pratiti situaciju i ukoliko isti potez ne povuku ostali savezi, biće skinuti i sankcije Budućnosti.
To znači da će se čekati reakcije Španaca po pitanju Unikahe, Valensije, Bilbaoa i Mursije, kao i Nemaca u slučaju Bajerna. A, realno, malo je verovatno da će ovi savezi izbaciti pomenute klubove iz svojih šampionata.
Baš zbog toga, suspenzija Budućnosti se može nazvati uslovno. To se vidi i između redova u izjavi Petra Popovića, generalnog sekretara KS Crne Gore.
Morali smo da donesemo odluku o suspenziji, ali odluka važi samo ako je FIBA primijeni na sve klubove učesnike Evrokupa. Ako bilo koga FIBA abolira, mi ćemo da povučemo odluku o suspenziji – rekao je Popović za Vijesti.
Izvor i foto

Šta mislite o ovome?

Politika

Vesti iz politike

Romska partija: Umesto “šator politike”, novi format rešenja

NIКO NEMA PRAVA DA STVARA ATMOSFERU UNOŠENJA SUMNJU U LEGITIMITET VLASTI NAКON NAREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA, NAPROTIV, SVI IMAMO OBAVEZU DA КROZ INSTITUCIONALNI DIJALOG DAJEMO DOPRINOS ZA ODRŽAVANJE FER IZBORA. ONAJ КO NE RAZUME SA КIME I GDE SE VODI DIJALOG DOКAZUJE КUКAVIČLUК I NESPREMNOST ZA NALAŽENJE LEGITIMNIH PUTEVA PROHODNOSTI DEMOКRATSКE IDEJE.

Translate »
%d bloggers like this: