BRUKA: Za pokušaj ubistva novinara i paljenje kuća, SAMO NANOGICA i 50.000 dinara!

Na osnovu sporazuma sa sudom, Bojana Cvetković Šijacki je osuđena na samo šest meseci tzv. kućnog pritvora i novčanu kaznu od skromnih 50.000 dinara za učešće u pokušaju ubistva novinara i paljenje njegove kuće * Sudska mafija u Srbiji još jednom donosi skandalozne presude motivisane političkim revanšizmom

Bojana Cvetković Šijacki, koja je za vikend uhapšena zbog saučešća u paljenju kuće novinara iz Vrčina Milana Jovanoviča sklopila je sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice, objavio je portal Žig info, za koji Jovanović radi.

Ona je, sa još dvojicom saučesnika, uhapšena u Nedelju. Sa njom su još uhapšeni Aleksandar Marinković i Igor Novaković.

– Ona je u Ponedeljak posle saslušanja priznala krivicu i zaključila sporazum o priznanju krivičnog dela s Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu. Posle toga je, na osnovu sporazuma, osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara – rekla je za Srpsku informativnu agenciju portparolka tužilaštva Milica Ljubičić.

Kako navodi Žig info, Bojana je u iskazu pred tužiocem rekla da je na 300 metara od kuće novinara našeg portala odvezla Aleksandra Marinkovića, koji je optužen da je ciglom razbio prozor a zatim i ubacio flašu sa benzinom u kuću oštećenog.

Druga dvojica osumnjičenih ostaju u pritvoru koji im je određen u nedelju.

Sumnja se da je Marinković izazvao požar po nalogu Igora Novakovića (41) iz Grocke, u zamenu za otpis duga koji je trebalo da vrati Novakoviću.

Da podsetimo, sredinom Decembra kuća policajca u penziji i novinara portala Žig info zapaljena je u toku noći. Sam Jovanović veruje da je razlog za napad njegovo pisanje, jer jei ranije dobijao pretnje zbog tekstova o zloupotrebama i korumpiranosti lokalnih funkcionera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: