Borković kreće sa pete pozicije u Makau

MAKAO – Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je peto mesto u kvalifikacijama u Makau na poslednjem trkačkom vikendu u TCR sezoni.
Vozač NIS Petrol by B rejsing tima osvojio je novi bod na jednoj od najstarijih i najzahtevnijih uličnih trka na svetu.
Borković se pred poslednje dve trke u sezoni u generalnom plasmanu nalazi na sedmom mestu sa 162 boda.
“Ovo su sigurno najčudnije kvalifikacije koje sam ikada vozio, ali sam zaista zadovoljan. S obzirom da sam prvi put u Makau, mogu da kažem da sam se snašao mnogo bolje nego što sam mislio. Po ovoj stazi se do pred sam početak vikenda odvija gradski saobraćaj, a kiša koja je pala asfalt je učinila samo klizavijim. Očekuju me veoma teške trke, pogotovo što prognoza najavljuje kišu i za drugu trku, ali sam pun optimizma. Cilj mi je da završim obe trke, ali i da poboljšam generalni plasman, kako bih se što bolje “naoštrio” za sledeću sezonu”, rekao je Borković.
Trke će se sutra voziti u ranim jutarnjim časovima po našem vremenu, od tri sata je prva, a druga od 4:15.
Foto Tanjug/ D.Peternek, arhiva
Izvor i foto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: