Borba za prvo mesto: Novakova prednost 415 bodova

Novak Đoković i Endi Mari boriće se na poslednja dva turnira sezone za prvo mesto na ATP listi na kraju 2017. godine.
U ponedeljak je počeo poslednji Masters sezone u Parizu, a potom se igra i završni turnir u Londonu.
Ukupno ta dva turnira donose 2.500 bodova u slučaju da igrač ostvari sve pobede, a Đoković brani trofeje i u Parizu i u Londonu.
U utorak su oduzeti svi bodovi iz prošle sezone, pa Đoković sada ima 10.610 bodova na čelu ATP liste, 415 više od Endija Marija.
Primera radi, finalista će na turniru u Parizu osvojiti 600, a osvajač titule 1.000 bodova. Polufinale donosi 360 bodova, četvrtfinale 180, a treće kolo 90.
Što se tiče završnog turnira u Londonu, svaka pobeda u grupi donosi 200 bodova, pobeda u polufinalu donosi 400, a pobeda u finalu 500 bodova.
Teoretski, Mari može do prvog mesta već u Parizu ako osvoji titulu, a Đoković ne uđe u finale. Moguće je takođe i da Mari preuzme prvo mesto samo do kraja turnira u Londonu, ali je svakako jasno da će borba za prvo mesto do kraja godine biti veoma zanimljiva.
Novak je već četiri puta godinu završavao na prvom mestu na svetu, a Mari nikada nije bio prvi na ATP listi. Rodžer Federer i Džimi Konors su po pet puta bili najbolji na kraju godine, a rekorder je Pit Sampras koji je šest godina završio na čelu svetskog tenisa.
Izvor i foto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: