Berlin: Intenzivni sastanci na Kongresu Zelenih

Delegacija Zelene stranke koja se nalazi na Kongresu European Green Party (evropskih Zelenih) u Berlinu, imala je više konstruktivnih razgovora sa kolegama iz drugih Zelenih partija.

Tom prilikom, razgovarali smo sa predstavnicima Zelenih u Evropskom parlamentu, Reinhardom Butikoferom i Thomasom Waitzom, o perspektivi zelenih ideja, kako u Evropi, tako i u Srbiji. Upoznali smo ih sa ogromnim problemima stanovnika Srbije koji se tiču izgradnje mini hidrocentralama. Predstavnici Evropskog parlamenta obećali su nam svu neophodnu pomoć u rešavanju tog problema preko zelenih parlamentaraca u Briselu.

“Prilikom razgovora sa našim prijateljima iz Evrope, upoznao sam ih sa problemima koje imamo zbog mini hidrocentrala, i moram istaći da su veoma neprijatno iznenađeni. Oni znaju da ta vrsta problematike postoji, ali ne u ovim razmerama”, istakao je predsednik Zelene stranke, mr Goran Čabradi.

“Prilikom posete Kongresu razgovarao sam sa predstavnikom platforme Tilt, Fernandom Chironda, koji nam je obećao konkretno uključivanje u proteste i pomoć u borbi protiv izgradnje mini hidroelektrana.”, dodao je Čabradi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: