Aleksandar Odžić: Vučićev režim u Vojvodini ne štiti interese građanki i građana Vojvodine

Vojvođanski front će uspostaviti pun politički i ekonomski subjektivitet Vojvodine

Na pragu smo usvajanja još jednog u nizu zavisnih pokrajinskih budžeta koji će u 2019. godini iznositi za gotovo duplo manje finansijskih sredstava u odnosu na grad Beograd. Shodno tome, za očekivati je da se i u 2019. godini nastavi sa daljom pljačkom i siromašenjem Vojvodine i svih njenih građana. Plate u Vojvodini će u odnosu na centralnu Srbiju dodatno slabiti, a kupovna moć građana će biti na nikada nižem nivou. Nevidiljive su kapitalne investicije i gotovo nikakva infrastukturna ulaganja u Vojvodinu, što će za posledicu imati da će jedna od nekada najrazvijenih pokrajina, Vojvodina još dugo tavoriti u raljama srbijanskog centralizma kao sada već nedovoljno razvijen region.

Vojvodina je u poslednjih trideset godina zatočenik vladajućih struktura i partijskih interesa stranaka čija je glava u Beogradu, a stražnjica u Banovini. Većinu pokrajinskih poslanika ne interesuju građani koji ih biraju i koje zastupaju, jer da nije tako, onda bi pitanje svih pitanja na svakoj sednici pokrajinskog parlamenta bilo: Gde je nestalo pet milijardi evra vojvođanskih para koje je država Srbija bila dužna da uplati pokrajinskoj administraciji za prokletih deset godina, čija je vojvođanska zemlja i gde je vojvođanska privreda? Ne tražimo ništa drugo, ništa što nije naše, tražimo samo ono što nam pripada, a što se na najgrublji mogući način svake godine otima iz Vojvodine i zloupotrebljava na najgori mogući način.

Vojvođanski front, kao savez vojvođanskih stranaka, svih drugih organizacija i pojedinaca koji su spremni da se bore za interese Vojvodine i svih njenih građana, uspostaviće preko potreban politički i ekonomski subjektivitet Vojvodine, i kao takav zaustaviti dalje ponižavanje, pljačku i devastaciju Vojvodine.

Vreme je – Zajedno za Vojvodinu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: