300 Kragujevčana: Nova politička opcija u gradu na Lepenici

Nema nikakve dileme da će organizacija “300 Kragujevčana” imati svoje pristalice u prvoj prestonici Srbije a većina ozbiljnih analitičara smatra da ova politička grupacija može da računa na najmanje 20% glasova na lokalu.

Posle promocije u Hotelu „Kragujevac“ jasno je da će u Kragujevcu u narednom periodu delovati još jedna politička opcija koja ima nameru da posle narednih lokalnih izbora u gradu na Lepenici zauzme svoje mesto na političkoj sceni a verovatno i da bude dobar deo buduće gradske vlasti.

Prema onome što je na promociji rečeno i viđeno, opredeljenje ove opcije su uglavnom lokalne teme.

„Naša dela, naše akcije okupile su veliki broj ljudi, dobili smo veliku podršku… Ovoliko interesovanje za konvenciju govori da znamo šta radimo i da ste vi to prepoznali. Ova ekipa je najčudnija politička grupacija u Srbiji. Ovi momci i devojke školovani su u ozbiljnim školama. Njihove diplome su prave i zarađene isključivo znanjem.“ istakao je Dušan Zeka Aleksić, donedavni visoki funkcioner Zajedno za Šumadiju, partije koja je prethodno bila deo Ujedinjenih regiona Srbije zloglasnog Mlađana Dinkića, a još ranije Srpskog pokreta obnove poznatog hercegovačkog pisca i političara Vuka Draškovića.

Nema nikakve dileme da će organizacija “300 Kragujevčana” imati svoje pristalice u prvoj prestonici Srbije a većina ozbiljnih analitičara smatra da ova politička grupacija može da računa na najmanje 20% glasova na lokalu.

Iako u centru Šumadije trenutno egzistira nekoliko partija koje se legitimišu u javnosti kao regionalističke, sasvim je izvesno da pokret 300 Kragujevčana već ima svoje pouzdano biračko telo, koje je prepoznalo jasno distanciranje od kompomitovanih i davno dezavuisanih političara čije su malverzacije i mahinacije dovele Kragujevac do prosjačkog štapa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Politika

Vesti iz politike

Dačić spiskao milijardu evra za antipromociju Kosova?!

Za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, dakle, Srbija je morala da plati makar 20 do 30 miliona dolara više po državi od cene koju je platilo Kosovo za priznanje, što znači da je Srbija izdvojila najmanje 800 miliona dolara u te svrhe, a neki izvori kažu da je ta suma veća čak i od milijardu evra!

Translate »
%d bloggers like this: